Obavijesti

News

Komentari 8

Petrač: Zagorec me molio da prodam drago kamenje

Petrač: Zagorec me molio da prodam drago kamenje
5

Hrvoje Petrač je napokon svjedočio na suđenju Zagorcu. Kazao je da za njegovo raskrinkavanje nije tražio nikakvu pravosudnu protuuslugu

VIDEO

Svjedoka Hrvoja Petrača na suđenju umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu u 'aferi dragulji' digli su u ponedjeljak u pola pet ujutro te ga u Zagreb doveli direktno iz Pule. U prisustvu osam pravosudnih policajaca u sudnici, Petrač je posvjedočio kako mu je Zagorec pokazao dragulje te mu dao fotokopiju specifikacije tih dragulja koji su vrijedili 17 milijuna njemačkih maraka. Zagorec mu je, kaže, kasnije i pokazao dragulje, a radilo se o safirima, smaragdima i rubinima.
- Dragulje sam preko dvaju posrednika pokušavao prodati između šest mjeseci i godine dana. No, nitko za njih nije bio zainteresiran - kazao je Petrač, dodajući da je dobivao upite o kupnji djela dragulja. No, Zagorec je, kaže, inzistirao da ih sve proda odjednom. Zagorčev Odvjetnik, Zvonimir Hodak, pitao ga je jesu li pisma koja je pisao iz zatvora Ivi Pukaniću njegova, na što je Petrač odgovorio potvrdno. No, tvrdi, za raskrinkavanje Zagorca nije tražio nikakvu pravosudnu protuuslugu.
- Koliko ja znam, pravosuđe u Hrvatskoj nije dućan iz kojeg se uzima ili daje. A i nisam čovjek od politike - kazao je Petrač. Nije htio odgovoriti tko se krije iza šifriranog imena Kaktus u pismu i 'šefa' kojeg je Pukanić vozio u svome Mercedesu. Kazao je kako je Pukanić mrtav pa da takve informacije ne može iznositi van.
Petrač je kazao i kako su ga odvjetnici, obitelj, kao i Pukanić nagovorili da se vrati iz Grčke, gdje je bio u procesu dobivanja političkog azila, u Hrvatsku, zbog čega je najviše sam nadrapao.
"Dobio sam šest godina zbog tvog i mog dogovora", stoji u pismu koji je pisao Pukaniću iz zatvora.
Petrač je prošlog mjeseca odbio svjedočiti na suđenju. Sudac ga je kaznio s 10.000 kuna. Da je opet odbio svjedočiti, prijetilo bi mu mjesec dana zatvora. Odbijanje svjedočenja je objašnjavao teškim duševnim stanjem zbog ubojstva prijatelja Ive Pukanića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a