Obavijesti

News

Komentari 18

Petračić prijavio policiji da je dobio pismo sa čahurom: 'Nije me strah, ali mi nije ugodno'

Petračić prijavio policiji da je dobio  pismo sa čahurom: 'Nije me strah, ali mi nije ugodno'

U poštanskom sandučiću ureda jutros oko 9 sati kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić pronašao je pismo, a u njemu čahuru s porukom " Pravi dolazi kroz cijev"

VIDEO

Kandidat za gradonačelnika Karlovca iz Nezavisne liste Naš Karlovac Davor Petračić u pismu je primio prijetnju smrću. Naime u poštanskom sandučiću ureda jutros je oko 9 sati pronašao pismo, a u njemu čahuru metak s porukom " Pravi dolazi kroz cijev", kazao nam je Petračić nakon što je to objavio na društvenoj mreži te priložio fotografiju.

Policija mu je ponudila zaštitu ali je odbio

Zbog ozbiljnih prijetnji Petračić je javno pozvao policiju da pronađe i kazni počinitelje, a nakon objave, pismo je odnio i na policiju.

- Pismo sam predao policiji koja ga je izuzela zajedno sa čahurom. Napravljen je zapisnik i odnijet će ga na forenziku. Dao sam svoj DNA i otiske s obzirom da sam pismo držao u rukama kako bi se eliminirali moji tragovi u slučaju pronalaska drugih otisaka ili tragova. Jedina pretpostavka je da motiv prijetnji izbori i moja kandidatura za gradonačelnika jer privatno i poslovno nemam ni s kime nikakvih otvorenih sukoba niti dugova.

Peđa Grbin obišao Karlovac i dao podršku SDP-ovim kandidatima u Karlovačkoj županiji

Nije me strah, ali nije ugodno primiti prijetnje. U kampanji sam najavio borbu protiv klijentelizma, korupcije, ukidanje prireza, osnivanje holdinga pa možda i zbog toga netko osjeća da su mu interesi ugroženi. Ima i gorih stvari od jednog metka, bio sam u ratu i branio grad u ratu pa ću pokušati i sada u miru. - kazao je Petračić dodajući da mu je policija ponudila zaštitu, no odbio ju je jer smatra da mu nije potrebna, a nada se da će policija vrlo brzo pronaći počinitelja.

Protukandidat Mandić: 'Najstrože osuđujem'

Dodaje da je kampanja u Karlovcu protekla na pristojnoj razini i nema utjecaja državnog stanja, te smatra da je moguće da počinitelja na ovaj čin potaknula retorika na državnoj razini koja dopušta teške riječi. Inače je pismo poslano s pošte 13. svibnja, dva dana prije prvog kruga izbora. U drugom krugu izbora za gradonačelnika Karlovčani biraju između Petračića nezavisnog kandidata ispred koalicije SDP-a, NL Naš Karlovac, NS Reformista i HSS-a i Damira Mandića (HDZ). Kako nam je kazao Petračić pismo

Kandidatu iz Karlovca stiglo je pismo sa čahurom u kojem stoji: 'Pravi metak dolazi kroz cijev'
Kandidatu iz Karlovca stiglo je pismo sa čahurom u kojem stoji: 'Pravi metak dolazi kroz cijev'

- Najstrože osuđujem, osobno, kao gradonačelnik i član HDZ-a slučaj koji se dogodio kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću, ali i svaki takav drugi bezočni pokušaj zastrašivanja i prijetnji smrću. - izjavio je Damir Mandić u priopćenju kojeg je je nakon saznanja da je njegov protukandidat zaprimio prijeteće pismo, dodajući da je Karlovac grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice.

- Iskreno se nadam da se radi o pojedinačnom ispadu krajnje neodgovornog pojedinca i pozivam odgovorne institucije da u roku 24 sata istraže slučaj i pronađu počinitelja. - kaže Mandić zaključujući da je Hrvatska moderna i slobodna država u kojoj svi građani imaju pravo ravnopravno iznositi svoja politička stajališta, a izborna mjesta i glasačke kutije najbolji su demokratski način iskazivanja takvih stavova i mišljenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa