Obavijesti

News

Komentari 43

Petrina će za devetero svojih djelatnika kupiti tele za Božić

Petrina će za devetero svojih djelatnika kupiti tele za Božić
1

Tele iz ekološkog uzgoja kupit će od braniteljske zadruge 'Dalmacija eko proizvodi'. Za mladu životinju platit će 4500 kuna i dobit će od nje oko 80 kilograma mesa

VIDEO

Božićnica je nedosanjani san većine hrvatskih radnika. Manjina kojoj se taj san ostvari najčešće dobije bonove trgovačkih lanaca. I po pitanju poklona za ugodnije blagdane u Općini Primošten načelnik Stipe Petrina još jednom je originalan: Za devetero općinskih zaposlenika kupit će tele

- Radi se o eko proizvodu. Djelatnici općine dobit će po osam do devet kilograma mesa u kojem nema antibiotika, umjetnih proteina i drugih kemikalija i smeća kojim inače tretiraju jadne životinje. Mislim da je božićnice najbolje podijeliti kupujući kod domaćeg proizvođača, jer se na taj način potiče proizvodnja, domaćeg, zdravog, najboljeg, a ne da bonovima trgovačkih lanaca potičemo trulu trgovinu - rekao Petrina.

Tele je iz eko uzgoja

Tele iz ekološkog uzgoja kupit će od braniteljske zadruge 'Dalmacija eko projekt'. Za mladu životinju platit će 4500 kuna i dobit će oko 80 kilograma mesa.  

- Dobro su radili i treba ih nekako nagraditi. Iz DVD-a Primošten su pitali i dali smo im po 600 kuna. Dat ćemo novac i ovima iz knjižnice i dječjeg vrtića ako budu pitali. U Općini nas je deset zaposlenih i svi će za Božić dobiti, ne novac, nego meso, jer smo se dogovorili da je tako najbolje, neka od nas nešto dobiju i ljudi koji proizvode - rekao je Petrina, koji jedini neće dobiti teleću božićnicu, jer ne jede meso.

'Ribu ulovim, pobrao sam masline i krumpire, kapulica raste...'

- Omrsim se jednom tjedno bokunom ribe koju sam ulovim. Fala Bogu, ima se i ribe i povrća i voća. Upravo sam pobrao masline i naranče, povadio krumpire, kapulica je baš ponikla, ima more blitve, kupusa, verzota, cvjetače, brokule... Kupusa ima 1600 glava i dajem ga susjedima za hraniti kokoši, a oni meni jaja i poneku kokoš. Po Novoj godini gradim kokošinjac. Stavit ću u njega deset kokoši i 30 purica - pojašnjava Petrina, koji trenira jogu, nastoji se hraniti makrobiotski, sam proizvodi hranu i zagovara ekološki uzgoj. 

- Uvijek sam govorio da će kvalitetnu prehranu moći imati samo iznimno bogati i oni koji sami proizvode. Kupovina teleta s eko farme naš je mali doprinos razvoju ideje ekološke proizvodnje - kaže Petrina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"