Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

'Petrina nije kriv što Primošten ne hvata hrvatske programe'

Primoštenski načelnik i komunalni redari su srušili stupove kojima se postrojenje napajalo strujom. Sud je presudio kako obaranje stupova nije bilo protupravno

H. Jelavić
Foto: H. Jelavić
0 komentara

Antene Primoštenaca već pet godina mogu 'hvatati' samo talijanske postaje, a hrvatske programe mogu gledati samo preko satelita ili MAX TV -a jer postrojenje Odašiljača i veza na brdu Gaj nema struje. Nema je jer su 2006. primoštenski načelnik Stipe Petrina i radnici općinskog komunalnog poduzeća Bucavac, temeljem odluka Poglavarstva i Općinskog vijeća,  motornim pilama oborili drvene stupove preko kojih se postrojenje napajalo strujom. To su učili jer su Odašiljači i veze te HT i Vipnet koji također na Gaju imaju bazne stanice, odbili Općini platiti ukupno 500.000 kuna naknade za korištenje javnih površina. Pet godina je trajao sudski spor zbog rušenja električnih stupova, a ovog tjedna je pravomoćna postala presuda Županijskog suda u kojoj je utvrđeno da u uklanjanju  drvenih stupova i presijecanju električnog  kabela za napajanje stupova nema obilježja protupravnosti, odnosno samovlasti  jer je komunalni redar postupao u skladu s pravovaljanim odlukama ovlaštenog organa. 

- Sve je u državi već rasprodano, ali nećemo dopustiti da netko uzurpira i ono što je još uvijek naše. Katastarskom izmjerom i uvođenjem naknade stali smo na kraj i krađama monopolističkih tvrtki. Moraju plaćati polaganje energetskih, vodovodnih, telekomunikacijskih i drugih instalacija na javnim površinama - rekao je Petrina. 

Općina je na kraju podnijela tužbu protiv HRT-a i Odašiljača i veza jer Primoštenci pet godina ne mogu gledati televiziju i slušati radio iako su u tom su razdoblju platili su šest milijuna kuna za TV pristojbu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message