Obavijesti

News

Komentari 71

Petrina: Postavlja se pitanje jel SDP to želi spasiti Karamarka?

Petrina: Postavlja se pitanje jel SDP to želi spasiti Karamarka?
5

Po njegovom mišljenju, pitanje svih pitanja je kako će ići redosljed dnevnog redau Saboru, hoće li prvo ići opoziv Oreškovića ili opoziv Karamarka...

VIDEO

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina zajedno sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom otvorio je u ponedjeljak u Primošteno novosagrađeni Dom zdravlja, investiciju Općine Primošten vrijednu 15 milijuna kuna.

- Projekt je odrađen uz kvalitetnu viziju načelnika kojin nas je 'udavija' dok sve ovo nije bilo napravljeno. Skupa smo bili u ovom poslu, županija je pomogla financirajući dokumnentaciju na početku - rekao je župan Pauk, uz čestitke i zahvalu Primoštenu i načelniku Petrini na uloženom trudu i financijama.

Petrina je istaknuo kako je riječ o velikom projektu, možda prevelikom za Primošten, te da mu je žao što u njemu ne sudjeluje i susjedna Općina Rogoznica.

Odgovarajući na novinarski upit Petrina je rekao da on osobno u Primoštenu ima bolje rezultate nego svi ministri aktualne Vlade zajedno.

- Ne mogu, a i ne želim biti ministar. Ali, što se tiče rezultata, ja imam bolje rezultate od svih ministara zajedno, primjerice ova cesta Primošten - Podgreben  je puno veći zalogaj za općinu veličine Primoštena nego što bi bila aucesta Ploče - Dubrovnik za državu, a oni to nisu u stanju napraviti. 

Isto tako, ova zdravstvena ustanova vrijedna 15 milijuna kuna, puno je veći zalogaj za općinu nego što bi bilo sređivanje svih problema u zdrsvstvu za Republiku Hrvatsku. Oni
ni to još nisu rješili. Pa ni počeli - rekao je Petrina.

'Ovaj tjedan je ključan za političku krizu'

Kao saborski zastupnik, ocijenjuje da će ovaj tjedan biti ključan za razrješenje političke krize. 

- Što će sve biti do kraja tjedna, ne znam, ali ja ću napraviti prigovor na dnevni red Sabora, jer po članku 224  ako predsjednik Sabora stavi dopunu dnevnog reda, a nitko se tome ne protivi, smatra se da je to konačni dnevni red - kaže Petrina.

Po njegovom mišljenju, pitanje svih pitanja je kako će ići redosljed dnevnog reda, hoće li prvo ići opoziv Oreškovića ili opoziv Karamarka. On drži ključ i jedne i druge situacije drže Most i SDP.

- Ovdje se postavlja pitanje, želi li SDP spasiti Karamarka? Ako ne želi, onda bi trebala biti prvo rasprava o izglasavanju nepovjerenja Tomislavu Karamarku,  a tek onda o opozivu premijera. A tu je i raspuštanje Sabora. Ja sam potpisao zahtjev za raspuštanje i meni su novi izbori najlogičnija stvar. Samo kad gledaš strukturu političkih aktera na sceni vidiš da umijesto jedne grupe budalaša možeš imati samo drugu grupu budalaša, lijeve i desene budalaše koji su potpuno isti. Šta se onda dobije? Ali eto, ako 70 posto građana to traži, dajmo im - kaže Petrina.

Na slijedeće izbore njegova bi lista zato najrađe išla samostalno, ali Petrina to ne smatra realnom opcijom.

- Mi dobro kotiramo i za sada imamo tri ponude koje se ne mogu odbiti. No, možda ćemo ih ipak, koliko god dobre bile, morati odbiti sve tri. Po meni bi bilo možda najbolje da izađemo sami na izbore, ali pitanje je ako se orijentiramo samo na jednu izbornu jedinicu, ponovno će biti ista primjedba javnosti da smo premali da bi nešto promijenili. Morala bi se stvoriti jedna nacionalna opcija koja je drugačija od postojećih ili ćemo se morati priključiti jednoj od ovih. Tu ulazimo u zamku, jer je svaki odabar između dvije postojeće opcije štetno. Sve je to višeizgubilo na vjerodostojnosti, naravno, osim nas. Sve. Baš sve - kaže Petrina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca