Obavijesti

News

Komentari 269

Splitska policija je za stradale u potresu kupila 65 grijalica

Splitska policija je za stradale u potresu kupila 65 grijalica

Župan sisačko-moslavački rekao je kako nije siguran hoće li građani biti oslobođeni plaćanja režija. Gradonačelnik Gline poručio je da građani neće plaćati komunalne naknade

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ĆORIĆ O REŽIJAMA

Ministar Tomislav Ćorić poručio je građanima na potresom pogođenim područjima da ne brinu za račune za grijanje. 

- Na sjednici Vlade u ponedjeljak riješit će se pitanje troškova - napisao je na Twitteru. 

NOĆ U GLINI
21.24

Prva policijska postaja u Splitu u humanitarnoj je akciji prikupila 20.000 kuna te kupila 65 grijalica za pomoć potresom pogođenom stanovništvu Sisačko-moslavačke županije, izvijestila je u petak splitsko-dalmatinska policija.

Kako pojašnjavaju u priopćenju, 65 grijalica je stajalo 10.000 kuna, a preostalih 10.000 kuna bit će donirano policijskom službeniku koji je u potresu u toj županiji ostao bez doma.

Grijalice će biti dostavljene središnjem skladištu Crvenog križa u Sisku kako bi bile podijeljene onima kojima su potrebne.
Akciju je organizirao načelnik Prve policijske postaje u Splitu Hrvoje Boban koji je prethodno  kontaktirao Gradsko društvo Crvenog križa Split kako bi se informirao o najpotrebnijim oblicima pomoći.

Stotinu djelatnika u roku od dva dana prikupilo je 20.000 kuna, a odazivom u tolikom broju pokazali su empatiju prema svim žrtvama potresa, zajedništvo i spremnost da u svakom trenutku pruže pomoć potrebitima, stoji u priopćenju.

UŽIVO IZ GLINE
20.27

Čačić o obnovi 

Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je kako njegova tvrtka nije sudjelovala u posljeratnoj obnovi, nego tvrtka iz grupacije u kojoj je on bio najveći pojedinačni dioničar.

- Radila je prvorazredno, dobila je samo najbolje ocjene i pohvale – rekao je Čačić u HTV-ovom Dnevniku.

Objekti su ostali stajati i to bez ikakvih pukotina i problema, istaknuo je. Čačić je naglasio kako je ista tvrtka radila i rekonstrukciju zgrade MVEP-a u Zagrebu te da se radi o rijetkoj zgradi u samom centru na kojoj nema ni pukotine.

Čačić, ujedno i bivši ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo, rekao je da je po dolasku u Ministarstvo imao "određene naznake, vrlo jasne, da postoje privatne sprege nekih ljudi u Ministarstvu, rodbinske veze, s nekim ljudima koji su vlasnici nekih tvrtki".

Što se tiče obnove koja će uslijediti nakon razornog potresa u Petrinji, Čačić je istaknuo da treba imati i segment obnove gospodarskih zgrada obzirom da stanovnici tog područja ne mogu opstati ukoliko ne dobiju svoje staje.

Komentirao je i izjavu Ive Žinića da zasad nema potvrde da će stanovnici u potresom pogođenim područjima biti oslobođeni plaćanja režija. Čačić istiće kako se Žinić "možda nije snašao".

- Da sam ja bio na njegovom mjestu, rekao bih nešto što mislim da uopće nije upitno. Ono na što utječe država - to je, recimo, HEP - sasvim sigurno neće biti stanovništvu naplaćivano, na neki period, rekao je Čačić.

Dodao je i kako bi na Žinićevom mjestu rekao da vjeruje da će ono što naplaćuju jedinice lokalne samouprave, poput čistoće i vode, biti riješeno odlukama općinskih i gradskih vlasti.

- I ne sumnjam da će to biti tako jer ne postoji nijedan razlog da se to tako ne napravi, zaključio je Čačić.

Komentari 269