Obavijesti

News

Komentari 48

Petrov: Inu treba otkupiti, ali pitanje je želi li to Plenković

Petrov: Inu treba otkupiti, ali pitanje je želi li to Plenković
1

Nažalost, ono što se vidjelo kod njih je da je priča o otkupu INA-e, zapravo, bila priča o prodaji HEP-a. I tu nije bilo jasnog, čistog motiva u cijeloj priči, rekao je Petrov

VIDEO

Saborski zastupnici i suradnici Mosta nezavisnih lista okupili su se u Križevcima na dvodnevnom sastanku kako bi, kako je novinarima izjavio u nedjelju čelnik stranke Božo Petrov, sagledali rad u prošloj godinu i definirali ciljeve i strategiju za ovu.

"Mi smo danas razgovarali na točno kojim zakonskim inicijativama i kojim segmentima ćemo najviše raditi i što je ono što ćemo predstaviti u 2018. godini. Nama je iznimno bitno da hrvatsko društvo bude pravedno, da bude transparentan efikasan sustav, ne samo u pravosuđu i javnoj upravi nego u svim segmentima i, s druge strane, da poduzetnici budu ti koji će imati dobar okvir za otvaranje radnih mjesta i da zbog toga ljudi ostanu u Hrvatskoj," rekao je Petrov.

Rekao je da će predstaviti javnosti set poduzetničkih zakona, čije će prijedloge uputiti u saborsku proceduru. Namjera je poduzetnicima omogućiti da budu konkurentniji na tržištu, da mogu lakše izvoziti i da mogu otvarati radna mjesta, a izaći ćemo i s akcijskim planom za javnu upravu i nastaviti s reformom pravosuđa, rekao je.

"To su glavni ciljevi Mosta. Sa zakonskim inicijativama koje smo predstavili najaktivniji smo klub zastupnika u Hrvatskom saboru, a prošle godine naših četvero zastupnika bili su među deset najaktivnijih. Vjerujem da ćemo istim tempom nastaviti raditi i očekujemo da to građani prepoznaju,"dodao je Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnuo se na INA-u, podsjetio da je Most prihvatio ideju njezina otkupa i naglasio da se stav Mosta nije promijenio, ali da sadašnja vlast "ništa ne radi po tom pitanju".

"Nažalost, ono što se vidjelo kod njih je da je priča o otkupu INA-e, zapravo, bila priča o prodaji HEP-a. I tu nije bilo jasnog, čistog motiva u cijeloj priči. Mi i dalje smatramo da je INA iznimno bitna i da se treba ići u otkup, da postoji način kojim se ne povećava javni dug i da s pomoću INA-e i s pomoću HEP-a možemo graditi energetsko neovisnu budućnost Hrvatske," rekao je Petrov, dodajući da se s tim kasni, ali da još nije u potpunosti kasno.

"Dvadeset godina HEP se ne razvija, iako je mogao svake godine imati akviziciju barem jedne tvrtke, s obzirom na visinu godišnjeg prihoda. No, ni sada nije kasno da HEP postane regionalni lider. Nije kasno da se krene i u preuzimanje INA-e. Samo treba odlučiti," rekao je i ocijenio da je pitanje ima li Vlade namjeru to učinit.

"S obzirom na način na koji funkcioniraju, sve će biti na kraju svaljeno na leđa građana, iako ne treba tako biti," rekao je Petrov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović