Obavijesti

News

Komentari 198

Petrov je ostvario tajni plan: Pali su i Karamarko i Milanović

Petrov je ostvario tajni plan: Pali su i Karamarko i Milanović
2

Svi su naši zahtjevi zapravo usmjereni samo na jedan cilj: rušenje lidera dviju najvećih stranaka, Milanovića i Karamarka, kazao je još u prosincu za Express izvor iz Mosta...

VIDEO

Nakon što je Zoran Milanović danas objavio kako se povlači s mjesta predsjednika SDP-a, odnosno da se više neće kandidirati za tu poziciju, čini se kako je Most ostvario svoj cilj - izbacio je iz 'igre' i Tomislava Karamarka i Milanovića

Naime, još je u prosincu prošle godine Express je objavio tekst pod naslovom 'Tajni plan Mosta: Petrovu je cilj srušiti i Karamarka i Milanovića'.

- Svi su naši zahtjevi, sve ono što se vama izvana čini besmislenim, zapravo usmjereni samo na jedan cilj: rušenje lidera dviju najvećih stranaka, Milanovića i Karamarka - kazao je tada Expressu jedan od zastupnika s liste Mosta, objašnjavajući da njegov lider Božo Petrov istinski vjeruje u veliku koaliciju, u nužnost hrvatskog jedinstva i stvaranje jake zajedničke vlade koja će zemlju izvući iz krize. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, pojasnio je tada, to je moguće samo ako se maknu Karamarko i Milanović! No, tada ta golema operacija, kojoj je cilj bio zadiranje u unutarstranačka SDP-ova i HDZ-ova pitanja, nije jednoglasno prihvaćena u čitavome Mostu.

Čini se kako ih to nije spriječilo, jer su praktički uspjeli u svom naumu. 

Prvo je 'pao' Karamarko...

Naime, iako je bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko sam kriv za svoj politički pad, da nije bilo Mosta, pa i konkretnih izjava Bože Petrova, pred televizijskim kamerama, javnost možda i ne bi na isti način saznala za poslove njegove supruge s lobistom MOL-a Jozom Petrovićem.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj prvi je javno pozvao Jozu Petrovića da “objavi posluje li tvrtka MOL, ili tvrtke u vlasništvu MOL-a, s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji i neka objavi popis i usluge te objasni način na koji je osobno u tome sudjelovao”. Ostalo je povijest. Karamarko je u manje od dva mjeseca od te rečenice izgubio sve.

Pao je kao prvi potpredsjednik Vlade, a potom je i ostao bez čelnog mjesta u stranci. Definitivno zasluženo, a Most je na kraju iz svega toga izašao kao pobjednik.

...a sada i Milanović

Svega nekoliko mjeseci kasnije odlazi i Milanović... Nakon razočaravajućih rezultata Narodne koalicije koja je osvojila 54 mandata, Milanović je u ponedjeljak objavio da se više neće kandidirati za predsjednika SDP-a, čime neformalno zapravo odstupa s te pozicije.

Petrov nikad nije skrivao da želi odlazak Karamarka, ali i Milanovića, te da se iz temelja promijene i HDZ i SDP.  Petrov je još u prosincu maštao da bi se, odlaskom Milanovića i Karamarka, možda stekli uvjeti za veliku koaliciju dviju stranaka, a on i Most tu bi imali kohezivnu ulogu, bili bi u povijesti upamćeni kao veliki pomiritelji nacije.

Iz vrha Mosta tada su govorili o tome kako žele neku bolju Hrvatsku, lišenu loše politike kakvu su, po njihovim riječima, provodili i SDP i HDZ. Oni, kako je tada otkrio Expressu jedan od čelnika Mosta, žele promjene, promjene koje će se pozitivno odraziti i na demokratizaciju SDP-a i HDZ-a, dakle te stranke treba definitivno promijeniti, pa čak na način da one potpuno nestanu i iz njih niknu neke nove stranke!

To je sažetak svega onoga zbog čega je, tvrdi izvor iz Mosta, Most rođen, uz naravno provođenje potrebnih reformi koje bi Hrvatsku dovele do prosperiteta.

Danas se od Petrova više ne mogu javno čuti ta maštanja o velikoj koaliciji, no opet, Most je ponudio jamstva, dao rok od pet dana i vidjet ćemo što će Petrov reći ako slučajno i HDZ i SDP pristanu na sve te uvjete. Doduše, Milanović je kazao da ne vidi način kako bi SDP surađivao s Mostom, no Milanović se povlači pa ništa ne bi bilo nemoguće.

Tko zna, možda Petrov uistinu opet zatraži veliku koaliciju, ali ako to i ne učini, barem su ostvarili jedan cilj - srušeni su čelnici dvije najjače stranke u Hrvatskoj.

(Tekst je djelomično preuzet iz Expressa)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora