Obavijesti

News

Komentari 49

Petrov: 'Licemjerno ste opet pružili lažnu ruku Hrvatima'

Petrov: 'Licemjerno ste opet pružili lažnu ruku Hrvatima'
9

Sve se izmijenilo u deset dana. Ja ću vam postaviti pitanje gospodine Ljubiću. Tko i kad vas je natjerao da pogazite svoju riječ i svoja stajališta, da zaboravite Hrvate koje ovdje trebate braniti, pitao je Petrov

VIDEO

Posljednje informacije...

Sabor je s 81 jednim glasom za,  četiri suzdržana i 11 protiv izglasao Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH. Zastupnici Mosta nisu glasali. Na deklaraciju su podnesena dva HDZ-ova amandmana, četiri Mostova i 15 SDP-ovih.

Od dva HDZ-ova amandmana djelomično je prihvaćen onaj kojim se pozdravlja rješavanje statusnih i egzistencijalnih pitanja pripadnika HVO-a - i onaj kojim se od MVEP-a traži da jednom godišnje Saboru podnese izvješće o provedbi Deklaracije.

Vlada je također prihvatila osam amandmana SDP-a - dva u cijelosti i šest djelomično. Riječ je o uglavnom o amandmanima tehničke prirode dok su oni kojima su nastojali utjecati politički i suštinski na sadržaj Deklaracije odbijeni, javlja N1 televizija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na odbijanje Mostovih amandmana reagirao je Božo Petrov.

- Licemjerno se opet pružili lažnu ruku mira Hrvatima u BiH. Ostavili ste ih na vjetrometini i na milosti drugih - kazao je.

Kazao je da je originalni tekst Deklaracije izgledao sasvim drugačije. 'Sve se izmijenilo u deset dana. Ja ću vam postaviti pitanje gospodine Ljubiću. Tko i kad vas je natjerao da pogazite svoju riječ i svoja stajališta, da zaboravite Hrvate koje ovdje trebate braniti, da razvodnite Deklaraciju, da usvojite dodatno SDP-ove amandmane, a oni vas na kraju prevare - rekao je Petrov.

- SDP ne treba trbuhozborca u vidu Mosta. Što je Most mislio pokazao je 2015. godine', odgovorio je Petrovu SDP-ov Joško Klisović.

SDP je odlučio ne podržati Deklaraciju. Presudilo je to što Vlada nije prihvatila amandman koji kaže da 'Hrvatski sabor osuđuje sve politike i postupke koje su imale ili imaju za cilj dezintegraciju BiH, njenu podjelu, ugrožavanje teritorijalnog integriteta te narušavanje ravnopravnosti konstitutivnih naroda i građana.'


Posljednjeg radnog dana Sabora zastupnici se očituju o oko 140 amandmana na dvadesetak zakona, a potom će glasovati o raspravljenim točkama dnevnog reda, a potom odlaze na mjesec dana odmora.

Zastupnici će odlučivati i o Zakonu o udžbenicima zbog kojeg je zaiskrilo u vladajućoj koaliciji.

Klub Milana Bandića prijetio je da neće podržati zakon ne propiše li se jasno da će država osigurati novac za nabavu osnovnoškolskih udžbenika, a resorna ministrica Blaženka Divjak najavila je ostavku ne prođe li zakon.

'Ako novi Zakon o udžbenicima ne prođe u Saboru, odlazim!'
'Ako novi Zakon o udžbenicima ne prođe u Saboru, odlazim!'

Nakon što je Vlada na telefonskoj sjednici prihvatila izmijenjeni amandman Bandićevog kluba, izglasavanje zakona više ne bi trebalo biti upitno. Vlada je prihvatila amandman Bandićevog kluba o besplatnim udžbenicima za sve osnovne škole, ali ga i dopunila stavkama koje osiguravaju održiv i stabilan sustav tako što bi udžbenici i drugi obrazovni materijali plaćeni proračunskim novcem bili vlasništvo su škole. 

Pusić: 'Deklaracija je miješanje u unutrašnje stvari u BIH...'
Pusić: 'Deklaracija je miješanje u unutrašnje stvari u BIH...'

- Zahvaljujem u ime stotina tisuća roditelja. Mislim da je ovo značajna i demografska mjera. Pozivam da vidimo možemo li to osigurati i za srednju školu - rekao je Robert Jankovics iz Bandićevog kluba. 

Sabor će glasati i o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH oko koje nema konsenzusa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e