Obavijesti

News

Komentari 7

Picula: 'Izgubio sam izbore jer ne znam igrati prljavo'

Picula: 'Izgubio sam izbore jer ne znam igrati prljavo'
10

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a prvi čovjek Velike Gorice je Dražen Barišić sa 54,99 posto glasova, a drugi Tonino Picula sa 43,77 posto

VIDEO

Prema neslužbenim rezultatima DIP-a od ponoći u utrci za gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ-HSS-HSP-HSU) ima 54,99 posto glasova u 67 od 68 obrađenih biračkih mjesta. Njegov protukandidat SDP-ovac Tonino Picula ima 43,77 posto glasova. 
Dražen Barišić pobjedu slavi u restoranu Phoenix. Za njega je pripremljen vatromet. Šampanjac teče u velikim količinama, a za slavljenika sviraju Zlatni Dukati. 
- Oduševljen sam, ispunjen i sretan. Smatram da sam vodio dobru kampanju, dostojnu čovjeka koja nikoga nije vrijeđala - rekao je Barišić i dodao da su ga stranački kolege dočekali uz Thompsona "Lijepa li si".
Barišićev stranački kolega Ivan Šuker je naglasio da su pobjedu očekivali te da su građani nagradili njihovu kampanju i kaznili prljavu. Na pitanje novinara što će prvo napraviti za grad, Šuker je rekao da najprije moraju vidjeti koliko novaca imaju.
Barišića su podržale supruga Nikolina te kćeri Gabriela Eva (9) i Antonela Rea (7).
- Bilo je napeto do kada smo saznali da se Dražen kandidirao za gradonačelnika - rekla je Nikolina i dodala da još ne zna kako je biti supruga gradonačelnika.
U Piculinom stožeru se okupilo 40 ljudi.  Picula je u stožer došao oko 21 sat i dočekali su ga mladi SDP-a koji su mu pustili pjesmu Tonyja Cetinskog "Umirem 100 puta dnevno" te su mahali zastavom i vikali "Jeb... koliko nas ima". Picula se zahvalio svim glasačima što su dali povjerenje njemu i Draženu Barišiću.
- Gospodinu Barišiću čestitam na izbornoj pobjedi. Bilo mi je zadovoljstvo do sada služiti Velikoj Gorici, a služit ću joj i dalje kroz Gradsko vijeće. Ovo nije neuspjeh jer smo većina u Gradskom vijeću - rekao je Picula. Dodao je da je kampanja bila prljava, a budući da on ne zna igrati prljavo, možda ga je to koštalo pobjede.
Do 16 sati u Velikoj Gorici je glasalo 28,10 posto glasača. U prvom izbornom krugu za gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić je osvojio 48,58 posto glasova, a Tonino Picula je bio drugi s 38,11 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a