Obavijesti

News

Komentari 17

Pijan autom pokosio pola ulice: Udario u znak, u drvo, kuću...

U nesreći u naselju Križine na području Umaga vozač je teže ozlijeđen te će kada izađe iz bolnice protiv njega podnijeti optužni prijedlog. Istarska policija je tijekom vikenda uhvatila čak 35 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola

VIDEO

Istarska prometna policija proteklog vikenda je zbog vožnje pod utjecajem alkohola prijavila čak 35 ljudi, od čega ih je šest uhićeno, a njih pet je smješteno u prostorije policije na triježnjenje.

Akcija policije prema vozačima koji upravljaju pod utjecajem alkohola započela je već u četvrtak 4. travnja oko 21.40 sati, kada im je u ruke 'pao' 36-godišnjak u naselju Križine na području Umaga.

On je upravljao automobilom Audi pulske registarske oznake, a zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i izašao van kolnika s desne strane. Udario je u ogradu obiteljske kuće i prometno ogledalo. Potom se u zanošenju vratio na kolnik te sletio s lijeve strane, gdje je srušio ogradu obiteljske kuće i stablo. Dio ograde i stablo pali su i oštetili fasadu kuće, parkirani automobil Seat, ali i drvenu kućicu, sve u vlasništvu 38-godišnjaka. Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je kako je vozač imao 1,56 promila u krvi. I sam je u prometnoj nesreći teže ozlijeđen. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu kad izađe iz bolnice.

Osim tog slučaja, policija je intervenirala i na području Pule, točnije u subotu oko 22.20 sati u Flaciusovoj ulici. Tamo su zaustavili 31-godišnjaka koji je upravljao Fordom pulskih oznaka, a koji je prošao na crveno svjetlo na semaforima na raskrižju Ulice Riva i Sv. Ivana. Imao je 1,41 promil alkohola u krvi, a uz to vozio je i za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilom te isteklom prometnom dozvolom. Vozač je odmah uhićen i doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru 15 dana. Istu kaznu dobio je i 23-godišnjak koji je u nedjelju oko 2.30 sati, automobilom Citroen pulskih oznaka, također prošao na crveno svjetlo na istom raskrižju, a puhanjem mu izmjereno rekordnih 2.44 promila alkohola u krvi.

Rovinjska je policija također imala posla s pijanim vozačima. Oni su u subotu oko 17.45 sati, na državnoj cesti D-75 u Balama, zaustavili 58-godišnjaka koji je vozio Passat pulskih registracija pod utjecajem od 1.96 promila i za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima. Protiv njega će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Optužni prijedlog podnijet će i protiv 24-godišnjaka koji je u nedjelju oko 3 sata, u Fažanskoj ulici u Rovinju, upravljao automobilom Isuzu zagrebačke registarske oznake, pod utjecajem od 1.89 promila. Obojicu je policija zadržala na triježnjenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa