News

Komentari 27

Pijan htio voziti djecu na izlet: Vozaču izmjerili 0,89 promila!

Pijan htio voziti djecu na izlet: Vozaču izmjerili 0,89 promila!

Koliko je vozač bio opasan za promet objasnio nam je psihijatar Darko Reitenfeld: Kad dođemo blizu promila, to znači da imamo gotovo 10 puta veću šansu da poginemo u prometnoj nesreći

Vozač je morao proći testiranje policije koje je uobičajeno kad školska djeca idu na izlet. Vozač je imao više od dopuštenih 0 promila pa su mu zabranili vožnju. Rekla je to Gordana Horvat, ravnateljica OŠ Markuševec

Prilikom nadzora autobusa i vozača, policajci su u utorak utvrdili da je vozač autobusa (36) varaždinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola, u krvi je imao 0,89 promila. Učenici nisu ostali uskraćeni za izlet u Vukovar jer je prijevoznik morao osigurati drugog vozača. 

- Djeca su sretna i sigurna stigla u Vukovar - kratko je poručila Horvat. 

Posjet djece Vukovaru snosi Ministarstvo hrvatskih branitelja. A za prijevoz je zaduženo poduzeće Vincek d.o.o. - rekli su nam iz Memorijalnog centra Domovinskog rata. Kontaktirali smo autobusno poduzeće, ali nisu bili raspoloženi za razgovor. 

- Trenutno nema nikoga u firmi koji vam može dati izjavu. Direktora nema, a ja vam ne mogu ništa reći jer ne znam ništa o tome - rekli su iz Vinceka.  

A koliko je vozač bio opasan za promet objasnio nam je psihijatar i alkoholog Darko Reitenfeld.

- Kad dođemo blizu promila, to znači da imamo gotovo 10 puta veću šansu da poginemo u prometnoj nesreći - rekao je dr. Breitenfeld te dodao da muškarac prosječne građe mora popiti dva pića kako bi imao 0,89 promila. 

- Mora popiti dvije žestice, dva decilitra vina ili dvije pive od po pola litre. Moramo znati da se piće iz tijela čisti jetrenom preradom, za to treba oko tri sata. Ako vozač nije pio tog jutra, morao je večer prije popiti od pet do šest pića - kaže psihijatar.

Najčitaniji članci