Obavijesti

News

Komentari 11

Pijani trojac na kupalištu tukao kupače: Nasrnuli i na policajca

Pijani trojac na kupalištu tukao kupače: Nasrnuli i na policajca

Trojica pijanih muškaraca (33, 33 i 20) u subotu poslijepodne su na kupalištu u Zvečaju kod Duga Rese remetili javni red i mir na način da su verbalno napali petero kupača, a dvojicu od njih i fizički.

Sukob trojice pijanih muškaraca sa kupačima u subotu na kupalištu kod Duge Rese su pokušavali  su spriječiti policajci koji su se nalazili na kupalištu i bili su izvan službe, a sve je okončano lakše ozlijeđenim kupačem i policajcem, dok će "problematični"  trojac u zatvor. 

Naime provedenom kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su trojica muškaraca pod utjecajem alkohola u subotu, 26. lipnja u poslijepodnevnim satima na kupalištu u mjestu Zvečaj narušavali javni red i mir tako što su bez povoda verbalno napali petoricu kupača, a potom dvojicu od njih i fizički napali zbog čega je jedan kupač lakše ozlijeđen. 

Pijani vozač bježao policiji u Gospiću vozeći na felgama!
Pijani vozač bježao policiji u Gospiću vozeći na felgama!

Na kupalištu su se u tom trenutku nalazili i policijski službenici izvan službe, koji su spriječili daljnje narušavanje javnog reda i mira te uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage stavili počinitelje pod nadzor. Daljnje postupanje su preuzeli policijski službenici Policijske postaje Duga Resa.

Tijekom postupanja jedan od počinitelja (33) pokušao je udariti policijskog službenika s namjerom da ga ozlijedi te prijetio drugim prisutnim policijskim službenicima.

Pijani Splićanin usred noći na kolodvoru napao Nijemicu (19)
Pijani Splićanin usred noći na kolodvoru napao Nijemicu (19)

Prilikom sprječavanja napada na policijskog službenika, jedan je policijski službenik lakše ozlijeđen. 

-  Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dvojica muškaraca (33-, i 20-godišnjak) su uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni Općinski sud u Karlovcu gdje im je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, dok je treći muškarac (33-godišnjak), zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i napada na službenu osobu, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. - izvijestila je policija o događaju.