News

Komentari 3

Pijani vozač(43) koji je prošao kroz crveno na semaforu u Rijeci dobio je kaznu od 41 000 kuna

Pijani vozač(43) koji je prošao kroz crveno na semaforu u Rijeci dobio je kaznu od 41 000 kuna

Vozač je u nedjelju oko 1,30 sati, na raskrižju ulice Riva i ulice Ignacija Henckea prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje nastavio voziti

Proteklog vikenda PU promorsko goranska pojačano je nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.

Tom prilikom najveća koncentracija alkohola od 1,99 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka.

Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola, u nedjelju oko 1,30 sati, na raskrižju ulice Riva i ulice Ignacija Henckea prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje službenika prometne policije, nastavio vožnju kroz crvena svjetla na svim semaforima do Krimeje u Rijeci.

Osim toga je prilikom skretanja u ulicu Vjekoslava Dukića izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u rub kolnika. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio ni sigurnosni pojas.

Priveden je na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku zbog počinjenih navedenih prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.

Predložena mu je novčana kazna od 41.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.