Obavijesti

News

Komentari 33

Pintarić pismom od Milanovića traži spas za sisačku Željezaru

Pintarić pismom od Milanovića traži spas za sisačku Željezaru
4

Gradonačelnik kaže da gradu prijeti paraliza sustava ako se hitno ne riješi problem Željezare. Županica Marina Lovrić sigurna je da će Vlada ponuditi rješenja za spas

VIDEO

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić poslao je dopis budućem premijeru Zoranu Milanoviću u kojem ga moli da se uključi u rješavanje situacije nakon prestanka proizvodnje u Željezari Sisak. U pismu objavljenom na službenim stranicama sisak.hr traži od CMC-a i Vlade da se što hitnije pronađe novi kupac koji će zadržati radnike sa njihovim stečenim pravima te da se nastavi proizvodnja u tvornici.

Kako piše Pintarić, tvrtka CMC Sisak godišnje je u gradski proračun za komunalnu naknadu uplaćivala 4,42 milijuna kuna, a kroz prirez i porez na dohodak 1100 zaposlenika ove tvornice u gradski se proračun uplaćivalo 6,36 milijuna kuna.

Osim toga, zbog odlaska CMC-a doći će do paralize života u gradskom naselju Caprag, naselju kojem živi oko 6 000 stanovnika i u kojem je većina radnika vezana za CMC. Ukoliko se radnicima ne osigura posao i plaća, moji sugrađani neće moći izvršavati ni svoje obveze plaćanja računa za struju, vodu, odvoz smeća, centralnog grijanja čime će, osim gradskog proračuna, u probleme doći i poslovanje gradskih, ali i državnih tvrtki. 

Stoga smo Vam, kao budućoj najodgovornijoj osobi u državi, slobodni predložiti da se što hitnije stupi u kontakt sa svim kupcima koji su u prijašnjim postupcima prodaje Željezare Sisak bili zainteresirani za kupovinu ove tvornice kao i subjektima koji obavljaju istu ili sličnu djelatnost, jer bi netko od njih mogao pronaći ekonomsku opravdanost kupnje moderniziranih pogona CMC-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također Vam, kao jedno od rješenja, predlažemo da se država direktno uključi u rješenje problema na način da, kroz Vama odgovarajući modalitet, preuzme nastavak proizvodnje i isplatu plaća zaposlenicima u Željezari Sisak do pronalaženja novog kupca.

Kao čelnik grada, kojem u slučaju hitnog  nerješavanja ovog problema prijeti paraliza sustava, molim Vas da se osobno aktivno uključite u rješavanje ovog problema, a ja i moje službe stojimo Vam na raspolaganju za sve potrebne akcije. – stoji u dopisu.

Tijekom predizborne kampanje, članovi Kukuriku koalicije u Sisku su rekli da će se, ako dobiju vlast, zauzeti za opstanak sisačke Željezare i Rafinerije nafte.

SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel za Večernji list je rekla da je sigurna kako će Vlada nakon 3. siječnja pomoći. Kaže da su izgubili dva mjeseca, no da je uvjerena da će Vlada ponuditi rješenja za Željezaru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag