Obavijesti

News

Komentari 21

Pismo Aleksandra Rodića: Kad diktator Vučić otme državu...

Rodić se našao na meti pojedinih medija nakon što se sastao s novim premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, a prije toga i nakon što je objavio intervju sa Zaevom

VIDEO

Aleksandar Rodić, predsjednik Adria Media Grupe, napisao je otvoreno pismo u kojem je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je 'od građana oteo državu' te da se krije iza 'korumpiranih sluga u medijima koje je okupirao'.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti

"Svaki političar koji pobjeđuje na izborima i postaje predsjednik neke zemlje zna da je njegova uloga da bude sluga naroda i da mora raditi u interesu svih građana. Samo je ovaj naš, Aleksandar Vučić, od građana oteo državu.

Samo ovaj naš prezire dio naroda koji ne glasa za njega. Samo ovaj naš guši svaki glas kritike njegove vlasti. Drži u strahu sve medije, političke protivnike, uništava svakoga tko digne glas.

Kao egzekutore koristi sve korumpirane sluge u medijima koje je okupirao i krije se iza njih.

Zašto im smetam ja, Aleksandar Rodić? Koliko puta sam bio na potjernici naprednjačkih tabloida? Koliko naslovnih strana su objavili poslušnici iz Informera i Srpskog telegrafa s najstrašnijim izmišljotinama protiv kompanije koju vodim i mene osobno? Koliko često sam proglašen "izdajnikom" zbog posjeta stranih ambasadora našoj kompaniji? Koliko puta sam se "zalagao" za "makedonski scenario" zato što su svi opozicijski predsjednički kandidati imali prostor u našim medijima? Kome su sve u vlasti smetali naši izvještaji o demonstracijama, prenosi uživo, kao i naslovne strane s omladinom Srbije koja prosvjeduje? Koliko optužbi i prozivki s televizije Pink je u stanju da se uputi na račun "Adrija medija grupe" od naručenih analitičara?

Priznajem da ne brojim sve te napade. Nisam jedini koji smeta. Kažu da je danas čast da te takvi "mediji" progone.

Kad nas je poslije niza nesuglasica i javnih prozivki posjetio aktualni predsjednik Srbije, tada na funkciji premijera, mislili smo da postoji mogućnost da će razumjeti. Da prihvati da mediji imaju zagarantirano ustavno pravo da slobodno pišu i da zbog toga ne budu progonjeni. Da neće biti organizirana financijska izolacija i preporuka da se sponzoriraju samo "poslušni" mediji.

Koliko novinara se danas u Srbiji pita da li neko u vlasti ima zdrav razum da moraju postojati slobodni mediji koji ne pišu po diktatu i koji neće skrivati informacije od javnog značaja?

Ima takvih slobodnih tjednika ali, nažalost, s manjom tiražom. Ne smetaju. Ali mi da. Smetamo i zato se priprema scenario našeg uništenja, jer imamo i čitanost i utjecaj.

I zato smo po tko zna koji put pod hajkom. Kome je u vlasti neprihvatljivo da odlazeći u vlastite novine u Makedoniji Sloboden pečat ne sijem da se sretnem s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim?

Koji smo to novinarski kodeks prekršili radeći intervju s njim u trenutku gorućih političkih problema u Makedoniji? Da li je zabranjeno u ovoj zemlji da kao predsjednik jedne od najvećih medijskih kompanija na Balkanu razgovaram sa ambasadorima koji dolaze u jednu modernu, razvijenu kompaniju, koja osim tabloida Kurir izdaje i najznačajnije magazine od Newsweeka do National geographica?

Da li za sve ovo treba da se traži neka dozvola iz Vlade? Hoćemo li svi mi "neposlušni", koji nismo po ukusu vlasti, nestati pod financijskim pritiscima i konkurencijom novokupljenih naprednjačkih tabloida i onih čije se osnivanje tek priprema?

Koliko je SNS-u potrebno tabloida, pa da se osjeti sigurno u zemlji u kojoj vlada s natpolovičnom većinom?

Ne znam tko je u vladajućoj garnituri Srbije odlučio da poistovjetiti se sa rečenicom pokojnog Moamera Gadafija: "Demokracija je razbojnički sistem, gdje najveći pas jede ostale."

Ne, mi nećemo biti pojedeni, ma koliko "šaptač psima" poslao svojih poslušnika na nas. Bit ćemo čuvari osobne slobode i podsjećati svakoga dana da je "demokracija vlada naroda, od naroda i za narod".

Uvijek na strani naroda! To i jeste naš slogan. I nećemo odustati od tog cilja", stoji u Rodićevom pismu objavljenom na Kuriru.

Rodić se našao na meti pojedinih medija nakon što se sastao s novim premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, a prije toga i nakon što je objavio intervju sa Zaevom.
 


 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"