News

Komentari 3

Pismo supruge poginulog motociklista: 'Hvala vam na profesionalnosti i ljudskosti…'

Pismo supruge poginulog motociklista: 'Hvala vam na profesionalnosti i ljudskosti…'

Marina Maras, supruga poginulog motociklista u svojoj boli i tragediji smogla snage i uputila nekoliko riječi zahvale interventnim službama i osobama koje su joj olakšale ovaj težak period

U stravičnoj nesreći kod Zadra koja se dogodila u nedjelju, 13. lipnja na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja život je izgubio Željko Maras dok se na motociklu vraćao kući. S njim su još bili 19-godišnji sin i njegov prijatelj.

Danas se javila supruga poginulog, Marina Maras koja je u svojoj boli i tragediji smogla snage i zaželjela uputi nekoliko riječi zahvale interventnim službama i osobama koje su joj olakšale ovaj težak period, piše antenazadar.hr

Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

Želim, povodom tragičnog događaja uputiti javnu zahvalu timu prometne i krim policije PU zadarske, zadarskoj vatrogasnoj postrojbi, zadarskoj Hitnoj službi, posebno vozaču koji je te kobne noći riskirao vlastiti život da spasi život mog sina, osoblju Hitnog kirurškog prijema zadarske opće bolnice, posebno dr. Mihanoviću, operativnom timu odjela za traumatologiju zadarske opće bolnice pod vodstvom dr. Pavića koji su uložili nadljudske napore da mu spase život i zdravlje, osoblju odjela za intenzivnu skrb koje mu je pružalo svu moguću skrb, posebno dr. Karucu koji mi je omogućio da mu u optimalni uvjetima saopćim tragičnu vijest, osoblju odjela traumatologije koji brinu o njemu i podrška su meni, naročito glavnoj sestri Danijeli.
Neizmjerno vam HVALA na profesionalnosti i ljudskosti. Posebno HVALA Željku Biliću i Dragi Krpanu koji su najzaslužniji za njegovo preživljavanje u prvim kritičnim trenucima, sam Bog ih je valjda poslao na to mjesto u tom kobnom trenutku.

U ime cijele obitelji zahvaljujem se djelatnicima Nasada, pogrebnom poduzeću Skroče, Don Dariu, koji je omogućio da obred pogreba i misno slavlje vodi Željkov dugogodišnji prijatelj Don Zdenko Dundović, hvala Don Zdenku, klubu prijatelja “Đir oko Borika”, Dušku Brali koji nas je pratio od dana našeg vjenčanja i ovjekovječio našu najveću radost kao i najveću tugu.

Hvala g. Duji Stanišiću koji nam je pomogao da ga isprati njegovim najdražim pjesmama.

Hvala Željkovim prijateljima koji su skupili hrabrost i prenijeli njegovo tijelo do posljednjeg počivališta, svima koji su upalili svoje motore za posljednji pozdrav, kolegama koji su mu za posljednji pozdrav zatrubili kamionima, svim divnim ljudima koji su ga zajedno s nama ispratili.

Hvala gospođi novinarki 24 sata koja je jedina imala hrabrosti nazvati me i objaviti prave činjenice nesreće.

Hvala mom suprugu za kojeg znam da nikada ne bi ugrozio svoj život ni život drugih a naročito život svog sina. Znam jer smo zajedno prevalili tisuće kilometara i nikad, baš nikad nije doveo u opasnost ni nas ni druge sudionike u prometu. Bio je profesionalac i odgovoran do kraja. Hvala mu na svim cestovnim I životnim kilometrima.