Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
47 komentara

Pitala Vladu o nezaposlenosti i skupila preko 20 tisuća lajkova

Imam samo jedno pitanje na koje želim konkretan odgovor; što činite po pitanju nezaposlenih ove države na rubu propasti, pitala je građanka Vladu na Facebooku

screenshot/Facebook
Foto: screenshot/Facebook

Poznato je da hrvatska Vlada za komunikaciju s građanima koristi društvene mreže. Isto tako, građani koriste mogućnost da Vladi svakodnevno postavljaju pitanja, a među njima se našla i Miahaela Vargašević koja je na Facebooku postavila pitanje o nezaposlenosti i u samo četiri dana skupila preko 20 tisuća 'lajkova'. 

- Imam samo jedno pitanje na koje želim konkretan odgovor; što činite po pitanju nezaposlenih ove države na rubu propasti?, napisala je na Vladin 'zid' i dodala komentar građanina s nekog od portala 'i to samo iz razloga što ne može biti više istinit'.

Ima na Balkanu jedna zemlja koja graniči sama sa sobom. Gdje žive najljepše žene a natalitet opada. Gdje nezaposleni najviše rade. Gdje na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gdje vlakovi kasne po redu vožnje. Gdje svi igraju nogomet, a pobjeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Gdje svi žure na posao, a nitko ne stiže na vrijeme. Gdje osmosatno radno vrijeme traje 12 sati. Gdje je zdravstveno besplatno, a liječenje skupo. Gdje su novinari slobodni da napišu što god im se naredi. Gdje su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gdje se ratovi nikada ne završavaju. Gdje se povijest ponavlja svaki dan. Gdje su najbogatiji oni koji nikada nisu radili. Gdje je strana valuta uzeta za domaću. Gdje pametne zbog nerazumjevanja proglašavaju ludima, a lude sposobnima. Gdje nepismeni pišu povijest. Gdje su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gdje se živi od budućnosti jer na sadašnjost nemamo pravo. Gdje se svatko svakom smješka, a nitko nikome ne želi dobro. Gdje sudski postupci traju duže od života. Gdje su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gdje smatraju da će zemlja duže napredovati ako se što više nazaduje. Gdje normalni nisu potrebni, i zapošljavaju se podobni a ne sposobni. Ima na Balkanu jedna zemlja u kojoj poštenjem, iskrenošću i marljivošću nikad nećeš stići do željenog cilja..., stoji u komentaru. 

Za nezaposlenost okrivili staru vlast

U odgovoru Vlade, između ostalog, stoji da porast nezaposlenosti i pad zaposlenosti nije rezultat rada ove Vlade već prethodnih gospodarskih (ne)aktivnosti.

- Porast zaposlenosti rješavat ćemo novim investicijama i gospodarskim rastom čije prave efekte očekujemo sredinom iduće godine. Do tada će sva ministarstva, a posebno Ministarstvo rada i mirovinskog sustava raditi ono što može i za što je nadležno - aktivnim mjerama za zapošljavanje i novim zakonskim mogućnostima poticati poslodavce da lakše otvore radne mjesta, a nezaposlene da se lakše zaposle (povećanjem njihove zapošljivosti kroz stjecanje radnog iskustva, obrazovanje, uključivanje u poslove nakon dugotrajne nezaposlenosti) i slično - odgovorila je Vlada.

Ispod pitanja koje je privuklo veliku pozornost skupilo se i preko tisuću komentara korisnika Facebooka, a Vladin odgovor u cijelosti, kao i komentare možete pročitati ovdje

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message