Obavijesti

News

Komentari 51

Plaćeni ubojice se četiri mjeseca u Splitu pripremali za likvidaciju

Plaćeni ubojice se četiri mjeseca u Splitu pripremali za likvidaciju

U Splitu su u iznajmljenom stanu boravili do srpnja 2020. Drugi pripadnici kriminalne organizacije su im osiguravali novac i hranu. Krajem srpnja prebačeni su do granice s Bosnom i Hercegovinom

VIDEO

Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo potvrdilo je kako su dvojica plaćenih ubojica iz Kolumbije, prije nego su ilegalno ušli u Crnu Goru, četiri mjeseca boravili u Hrvatskoj.

Pripremali ubojstva u više europskih država

Njih je policija Crne Gore uhitila početkom kolovoza pod sumnjom da su pripremali ubojstvo u toj zemlji, a ista kaznena djela planirali su u nekoliko drugih europskih država.

Kolumbijci Caicedo Bandoya Juan David (29) i Costana Casa Jose Aleksander (43) uhićeni su 2.kolovoza nedaleko od Nikšića, a kako je na konferenciji za novinare priopćio Specijalni tužitelj Saša Čađenović, sumnjiče se da su „formirali kriminalnu organizaciju međunarodnih razmjera koja je za cilj imala izvršenje neograničenog broja kaznenih djela ubojstva na teritoriju Crne Gore i drugih država“.

Za likvidaciju člana zaraćenih klanova dobili 25 tisuća eura

„Organizacija je formirana krajem 2019. radi djelovanja na teritoriju Crne Gore, Hrvatske, Austrije, Kolumbije, Turske. Za cilj je imala izvršenje ubojstava. Neposredni izvršitelji su državljani Kolumbije C.B.J.D. i C.C.J.A. koje je angažirala kriminalna organizacija i kojima je plaćen dolazak u Crnu Goru iz Kolumbije isključivo radi likvidacije u Crnoj Gori, a kasnije i u drugim europskim državama“, priopćio je Čađenović istaknuvši kako su Kolumbijci za ubojstvo jednog od članova dva zaraćena klana u Crnoj Gori, dobili 25 tisuća eura.

Najduže se zadržali u Splitu

Čađenović je na konferenciji za medije detaljno opisao kretanje Kolumbijaca koji su, kako je rekao u iz  Kolumbije letom došli u Istanbul, a zatim preko su preko Bukurešta i Budimpešte do Beča. Sredinom ožujka su, pokazuju saznanja crnogorskog Specijalnog tužiteljstva, doputovali u Split gdje su boravili do sredine srpnja. No, primireni u iznajmljenom stanu, hrvatskoj policiji ubojice”pod nosom” nisu bile ni malo sumnjive.

Iz Splita do Trebinja pa preko planina u Crnu Goru

„U Splitu su u iznajmljenom stanu boravili do srpnja 2020. Drugi pripadnici kriminalne organizacije su im osiguravali novac i hranu. Krajem srpnja prebačeni su do granice s Bosnom i Hercegovinom, gdje su ilegalno prešli granicu“, objasnio je crnogorski tužitelj, istaknuvši da su na taj način stigli do Trebinja odakle su kako je naveo „uz pomoć drugih članova kriminalne grupe, preko planina prebačeni u Crnu Goru“.

Uhićeni kod Nikšića u “rutinskoj prometnoj kontroli”

Crnogorski mediji ranije su prenijeli kako su dvojica Kolumbijaca i crnogorski državljanin uhićeni tako što su 2. kolovoza, nedaleko od Nikšića zaustavljeni navodno zbog rutinske premetne kontrole, kada su im prišli pripadnici policijskog odjela za za borbu organiziranog kriminala i stavili im lisice na ruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca