Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planinar četiri dana puzao kroz pustinju sa slomljenom nogom

Amos je sam planinario kroz kanjon Blue John. Pao je sa tri metra, iščašio rame i slomio nogu. Odlučio je puzati do auta. Uočili su ga rendžeri u helikopteru

SLtrib
Foto: SLtrib
2 komentara

Planinar Amos Wayne Richards (64) puzao je četiri dana kroz pustinju Utah sa slomljenom nogom kako bi preživio. Nogu je ozlijedio dok je hodao kanjonom Blue John u nacionalnom parku. Pao je sa tri metra, slomio nogu i iščašio rame. 

- Rame sam namjestio sam nakon tri minute. No, čim sam ustao shvatio sam da nešto nije u redu sa gležnjom. Noga me strahovito boljela. Nisam mogao stajati - opisao je Richards. 

Na put je krenuo inspiriran filmom "127 sati" snimljenom prema istinitoj priči. U njemu planinar kreće sam na put kroz kanjon Blue John. U procjepu mu ruku prignječi golema stijena. Kako bi si spasio život sam si je nožićem amputirao ruku. 

U sličnoj se situaciji našao i Amos. Bez signala na mobitelu i sa samo dva proteinska prutića ozlijeđen je pokušao doći do svog auta. Bočicu je putem napunio kišnicom jer nije imao vode i nastavio puzati. Četiri dana pratio je svoje korake i signal GPS, no do auta nije uspio doći. Srećom, našli su ga rendžeri koji su ga spazili iz helikoptera. Potpuno iscrpljenog i dehidriranog prevezli su ga u bolnicu, piše Guardian.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message