Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Planinara Zehriada Vikića pronašli mrtvog u Alpama

SLOVENIJA: Tijelo hrvatskog alpinista Zehriada Vikića (31) iz Delnica pronašli su u utorak popodne u Julijskim Alpama na talijanskoj granici

24sata
Foto: 24sata
11 komentara

U utorak popodne pripadnici gorske službe spašavanja pronašli su mrtvo tijelo Zehriada Vikića  u Julijaskim Alpama u Sloveniji. Talijanski helikopter koji je kretao u posljednji obilazak terena uzvitlao je snijeg ispod kojeg su spasioci ugledali Vikićevo tijelo. Vikić je nestao u nedjelju ujutro na slovensko-talijanskoj granici. U potragu su bili uključeni slovenski i talijanski helikopteri koji su zbog lošeg vremena mogli letjeti samo na nižim visinama. Njegove štapove su pronašli oko 500 metara ispod vrha Ponca. Njegovo tijelo pronađeno je nedaleko od tog mjesta, u usjeku dubokom 400 m, gdje ga je najvjerojatnije odbacila lavina. Spasioci su pronašli tijelo nešto prije 16 h, no nisu mu odmah mogli pristupiti zbog mogućnosti pojave novih lavina na tom terenu.
Iskusni alpinist odvojio se od grupe i nikom se nije javio. Uspon u Sloveniji bio je dio priprema za pohod na Ande.
Zehriadovi roditelji i brat Elvis otišli su u utorak ujutro u Sloveniju. Uspjeli smo razgovarati s pomajkom prije no što je obitelj doznala vijest o njegovoj smrti.
- Ovo čekanje nas ubija - pričala nam je vidno potresena Spomenka Vikić, Zirova pomajka. Tada obitelj nije imala nikakvih vijesti o nestalom Ziri te su bili uvjereni da će se uspjeti spasiti. Neprestano su gledali TV. O Ziri su govorili kao o izuzetno sposobnoj osobi koja je u izvrsnoj formi te su duboko vjerovali da će se uspjeti skloniti. Zvali su ga na mobitel kada su čuli vijest o nestanku, no nije se javio. Posljednji put su se čuli u petak, tada je nazvao oca. Najtužniji je Zirov polubrat Dino (9), koji je u suzama stiskao razglednicu koju mu je Ziro poslao iz SAD-a.

Možda vas zanima i ovo:
Message