Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planirali su pljačku zlatarnice: Švicarci uhitili dvojicu Hrvata

Uz dvojicu Hrvata, policija je uhitila i jednog Srbina i Bošnjaka. Četvorci je određen pritvor, no zbog sigurnosti su razmješteni su u četiri različita zatvora

Police stand outside an Islamic center in central Zurich
Foto: ARND WIEGMANN
69 komentara

Švicarski mediji objavili su kako je policija u gradu Luganu privela četvoricu muškaraca nakon što su pokušali opljačkati zlatarnicu. Prema izvještaju, riječ je o dvojici Hrvata (37 i 39), Srbinu (41) i Bošnjaku (38). Policija je dvojicu uspjela svladati, a drugu dvojicu su kasnije uhitili u okrugu Loret na zapadu grada. Četvorci je određen pritvor, no zbog sigurnosti su razmješteni su u četiri različita zatvora. 

Navodno su ekipu tri tjedna pratili i čekali da krenu u neku veću akciju. Kada su doznali da planiraju pljačku zlatarnice, alarmirani su svi rodovi policije kako bi se uhitili članovi slavne bande Pink Panther.

Kako piše Blick, ova banda ima oko 200 članova širom Europe. Oformljeni su '90-ih godina, a članovi su i bivši pripadnici vojnih snaga koji su udruženi s kriminalnim skupinama. Od 1999. pa do 2016. godina izveli su više od 380 oružanih pljački u 35 zemalja u vrijednosti od 400 milijuna franaka. 

Najpoznatija pljačka Pink Panthera je ona iz belgijskog Antwerpena 2003. godine kada su iz Svjetskog centra za dijamante ukrali robu vrijednu 120 milijuna franaka. Godine 2013. tijekom izložbe dijamanata u Cannesu ukrali su nakit otprilike iste vrijednosti. 

Možda vas zanima i ovo:
Message