Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planuo podrum, vatrogasci stanare izvlačili iz zgrade

S.Brod: Stanari koji žive na višim katovima nisu mogli izaći iz zgrade zbog gustog dima. Još uvijek se ne zna zbog čega je planuo podrum u zgradi

F.Lepan
Foto: F.Lepan
0 komentara

Podrumske prostorije zapalile su se u srijedu ujutro u stambenoj zgradi u naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu. Zbog gustog dima stanari viših katova ostali su doslovno zarobljeni u stanovima. Na požarište su odmah stigli vatrogasci, Hitna pomoć i policija. Spašavali su i izvlačili ljude iz zgrade.
- Ličio sam stan kod gospodina Đakovića i on je otišao u podrum da donese neke stvari. Dotrčao je gore sav izbezumljen i viknuo mi da zovem vatrogasce jer je u podrumu požar. Izašli smo na hodnik, ali od gustog dima dalje nismo mogli, pa smo se vratili u stan i čekali pomoć - kaže Ivica Blaško, ličilac kojeg su vatrogasci kao i vlasnika stana spasili pomoću pokretnih ljestava. Na isti način spašeni su i drugi stanari koje je dim počeo gušiti. Nekoliko njih prevezli su u bolnicu. Na požarište su izašla troja vatrogasna i veći broj gasitelja, jer se požar s ulaza 20 proširio na podrumske prostorije ulaza 21. Za sada se ne zna zašto je podrum planuo. Stanari susjednih ulaza koji su promatrali spašavanje svojih susjeda smatraju da je uzrok požaru neispravna električna instalacija, a da se zapalio stari namještaj koji se obično odlaže u podrumske prostorije. No, nakon što požar bude u cijelosti ugašen utvrditi će se što je točno uzrok požaru.

Možda vas zanima i ovo:
Message