News

Komentari 170

Plenki, sjedi, jedan! Gospodo vlastelo, pali ste na testu jer su vam važniji poslušnici od države

Plenki, sjedi, jedan! Gospodo vlastelo, pali ste na testu jer su vam važniji poslušnici od države

Hrvatima je obećavana Švicarska, a sad se mučimo objasniti je li Hrvatska postala kastinsko društvo, kao Indija, ili feudalna satrapija, kakva je bila u vrijeme Tahija

Premijer i njegov tim posve su se pogubili u, istinabog vrlo teškoj situaciji (pandemija, potresi) ali za neke očite greške krivi su sami.

Najveća i najočitija, koja najviše bode oči građanima i smeta im, jest primjena dvojnih mjerila. Jedna važe za hadezeovce i krug njihovih favorita (članove stranke, kler, utjecajne pojedince) a druga za sve ostale.

Dok vlasnika teretane koji ne spada u krug mezimaca policija vodi u zatvor, pri čemu mu prijeti golema sudska kazna, braniteljska teretana u Slavoniji otvorena je bez sankcija. Na pokop običnih građana može doći 25 ljudi, na pokop hadezeovca i stotina. 

Hrvatima je obećavana Švicarska, a sad se mučimo objasniti je li Hrvatska postala kastinsko društvo, kao Indija, ili feudalna satrapija, kakva je bila u vrijeme Tahija.

Umjesto da eliminira feudalce kao protupovijesnu pojavu koja nas koči i vuče u živo blato, Plenković ih rukama i nogama štiti. Prosjek ocjena koji je dobio premijer i njegov tim za siječanj je 1,5.

Nakon potresa na Banovini vladine agencije gotovo ništa nisu napravile kako treba. 

Vratila se i Martina Dalić

Kasnila je civilna zaštita, kasnila je opskrba, otkriveni je posvemašnji kaos u Robnim zalihama. Šatori iz Turske stigli su prije nego oni iz Zagreba, vlada nije znala stanje kontejnera. Da nije bilo dobrovoljaca, navijača, kuhara, ugostitelja i mnogih drugih građana, stradalnici potresa napatili bi se još više. Zakon o obnovi Banovine je tek izglasan.

Andrej Plenković za to je optužio oporbu, koja je navodno “politikantskim” prijedlogom ukidanja obaveznog komorskog doprinosa navodno onemogućila izglasavanje. 

No još lani u rujnu – punih pola godine nakon zagrebačkog potresa – tvrdio je da ne treba žuriti sa zakonom o obnovi metropole. “Od prvog čitanja sam govorio da nam treba dovoljno vremena, dovoljno inputa, dovoljno struke i pažnje za zakon koji mora biti održiv, dugoročan, učinkovit i kvalitetan” rekao je jesenas. 

Tada mu je bilo važnije savezništvo s Bandićem (koji će očito biti pravi kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika) da bi mu sad, najednom, “vrijeme, inputi, struka i pažnja” postali irelevantni a u prvi plan došla - brzina!? Plenković se pokazao se tvrdokornim zagovornikom uhljebništva i poimanja politike kao borbe za osvajanje plijena, a to je sve što pripada državi. 

Svog mladog liblinga iz Zagorja, Tušeka, nije napao zato što je neovisnom Šimuniću nudio namještanje javnih natječaja, nego to što je snimljen. Ivu Žinića branio je do zadnje sekunde. Potom su tajni stanovi hadezeovaca počeli nicati kao rupe oko Mečenčana.

U Podravku je, unatoč zgražanja javnosti, imenovao Martinu Dalić, ženu teško opterećenu namještanjem milijunskih poslova partnerima iz Borga. Da su sada izbori, članovi vladajuće koalicije ne bi dobro prošli. Izbori su lokalni, ali će ocjena koju narod na njima da biti nacionalna.

Najčitaniji članci