Obavijesti

News

Komentari 332

Plenković: Društvu treba više optimizma i pozitivne energije

Plenković: Društvu treba više optimizma i pozitivne energije
6

Brojni katolički vjernici, među kojima i predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočili su Uskrnoj misi u zagrebačkoj prvostolnici, koju je služio kardinal Josip Bozanić

VIDEO

Brojni katolički vjernici, među kojima i predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočili su Uskrnoj misi u zagrebačkoj prvostolnici, koju je služio nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, a nakon mise premijer Plenković u izjavi novinarima uputio je čestitku za Uskrs, te iz 'nadahnute propovijedi' kardinala istaknuo poruke o potrebi optimizma i pozitivne energije u hrvatskome društvu, a što manje zluradosti.

"Čestitam svima blagoslovljen i sretan Uskrs, najveći kršćanski praznik. Mislim da smo svi malo obnovljeni, ispunjeni toplinom i nadahnutom propovijedi kardinala Bozanića koji je podsjetio da je ovo trenutak kada nam treba i snage i optimizma i energije za činiti dobro. A isto tako nešto manje pesimizma, nešto manje zluradosti, da ga citiram, kao što je rekao u svojoj propovijedi", kratko je izjavio Plenković nakon mise.

Dodao je kako će te dvije misli iz kardinalove Uskrsne propovijedi danas ponijeti sa sobom - činiti dobro i nastojati unijeti optimizma i pozitivne energije u hrvatsko društvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, u izjavi nakon mise istaknuo je kako je  Uskrs veliki dan za svakog vjernika te se osvrnuo na propovijed kazavši da je kardinal Bozanić "vrlo lijepo naglasio ono što nam u ovom trenutku treba - više ljubavi, sloge, poštivanja, međusobnog uvažavanja i tolerancije, a što manje negativnog".

"Što manje zluradosti, što je kardinal posebno naglasio", kazao je Jandoroković.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner uoči mise kratko je kazao da je uskrsna poruka uvijek poruka mira, ljubavi i nade, "poruka vjerovanja u to da nije sve samo ovako kako je oko nas, nego da možemo zapravo puno bolje".

Predsjednik HAZU-a, akademik Zvonko Kusić ističe kako je poruka Uskrsa ta da se ne poziva na osvetu, već na praštanje, a najvažnijim drži poruku nade i obnove. "Uvijek postoji nada i obnova, a pravda i ljubav u konačnosti uvijek pobjeđuju", rekao je akademik Kusić.

Upozorava kako se često zanemaruje i poruka Muke Isusove, koja nam pokazuje "da se u životu moramo truditi, mučiti, da se ništa ne može preskakati". "Ništa veliko i stvarno ne može se postići bez muke, a svi smo skloni to zaboraviti u svakodnevnom životu", ocijenio je predsjednik HAZU.

Ukazuje i na to da se svi možemo prepoznati kao "likovi iz Uskrsne priče" - narod koji kliče protiv Isusa, Juda koji ga izdaje, Petar koji ga zataji, Poncije Pilat koji pere ruke. "Svi se možemo u tome prepoznati", zaključio je akademik Kusić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag