Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

Plenković: Formirane politike trebaju se svi pridržavati

Stalno držimo konzistentnu liniju i te konzistentne linije trebaju se držati i naši saborski zastupnici, rekao je u petak premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

Zagreb: Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
26 komentara

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima u petak navečer nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Završena zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Detalje iznosi premijer Andrej Plenković

Završena zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Detalje iznosi premijer Andrej Plenković Reporterka: Željka Meštrović

Objavljuje 24sata Politiko u Petak, 8. studenoga 2019.

- Održali smo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i raspravili niz aktualnih tema, osobito aktivnosti koje su bile u Hrvatskom Saboru. Jednoglasna je potpora za rebalans proračuna, proračun za 2020., zakon o blagdanima, paket kaznenog zakonodavstva i poreznih reformi. Ivan Anušić izvijestio je o daljnjim pripremama za kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Stranka je danas u jednoj vrlo otvorenoj raspravi pokazala jedinstvo i potporu smjeru Vlade - rekao je Plenković.

morh_nabava UOČI MANEVRA ODBORA 'Jandroković je na klubu HDZ-a 15 minuta prao Đakića i Culeja'

Kada je riječ o povučenom prijedlogu amandmana vezano za Dan antifašističke borbe Plenković misli kako je najvažnije istaknuti da postoje određena načela i vrijednosti koje su temelj djelovanja HDZ-a, "ponekad je dobro na njih podsjetiti jasnim porukama kao onoj od jučer.
Antifašizam nije isto što i zločini koji su se događali za vrijeme komunizma, te dvije stvari treba razlikovati", rekao je i ponovio da je taj praznik uvrstio predsjednik Franjo Tuđman.

- Stranka je vrlo jasna, cijeli ovaj zakon je bio predstavljen na našem zadnjem sastanku prije javnog savjetovanja i tada je bila rasprava i jedinstvena potpora. Stalno držimo konzistentnu liniju i te konzistentne linije trebaju se držati i naši saborski zastupnici - rekao je i pojasnio kako je Milijan Brkić danas rekao da u trom trenutku nije bio na sjednici saborskog odbora za veterane, a Josip Đakić, nakon što je još jednom razmotrio stvari povukao prijedlog.

ANTE SANADER: 'Odluke Predsjedništva i vijeća HDZ-a moraju svi poštivati'

Kaže da je razina stranačke demokracije na nivou i kako mu govore da do sada gotovo nikada nije bilo ovako otvorenih demokratskih rasprava na razini HDZ-a.

Ponovio je da je postavljanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću neprihvatljivo. "Postoje određena pitanja koja trebamo rješavati i koja će u odnosima između Srbije i Hrvatske izazivati tenzije. Smatramo da je ovaj potez loš i neprimjeren", rekao je i odgovorio da na sastanku HDZ-a nije bilo rasprave da se Aleksandru Vučiću uskrati dobrodošlica na Kongres EPP-a u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message