Obavijesti

News

Komentari 35

Plenković i kosovski premijer posjetili ozlijeđene putnike: 'Hvala svima što brinete za njih'

Plenković i kosovski premijer posjetili ozlijeđene putnike: 'Hvala svima što brinete za njih'

Želim izraziti sućut u ime Vlade i hrvatskog naroda svim obiteljima unesrećenih u nesreći kod Slavonskog Broda, u kojoj je izgubljeno 10 života, rekao je Plenković

VIDEO

Premijer Kosova Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod. Dočekao ga je premijer Andrej Plenković te su zajedno posjetili putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći kosovskog autobusa, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO Izjave nakon posjete

Potom su dali izjave za medije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosovski premijer izrazio je sućut obiteljima stradalih, a ozlijeđenima poželio brzo ozdravljenje.

- Prvo želim izraziti sućut svim članovima obitelji i prijateljima stradalih na današnji dan. Također, želim brzo ozdravljenje svim onima koji su stradali. Ovo je težak dan i za naš narod. Želim zahvaliti Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Plenkoviću na pruženoj pomoći i reakciji, ali i doktorima i pacijentima koji se danas nalaze u dobrim rukama i koji imaju i psihološku i zdravstvenu pomoć od zdravstvenih institucija u Hrvatskoj. Posjetio sam sve pacijente u svim sobama i pacijente koji su na intenzivnoj njezi. Želim zahvaliti ravnateljstvu bolnice i svim zdravstvenim djelatnicima koji su pružili svu moguću skrb i koji se brinu o pacijentima. Tu sam zajedno sa svojim suradnicima, ministricom vanjskih poslova i dijaspore, ministrom unutarnjih poslova, ministrom zdravstva i šefom kabineta Predsjednice države Kosova, tu smo da budemo zajedno s našim sugrađanima koji su imali nesreću - kazao je premijer Kosova Albin Kurti. Dodao je da je za sutra u Republici Kosovo proglašen Danom žalosti.

Obratio se i premijer Plenković i zahvalio pilotima Hrvatske vojske koji su dovezli kosovskog premijera u Hrvatsku. Ponovno je zahvalio liječnicima, medicinskim sestrama i pripadnicima žurnih službi na brzoj reakciji. 

- Drago mi je da je kosovski premijer i moj prijatelj došao ovako promptno u Hrvatsku zajedno s ministrima. Zahvaljujem pilotima Hrvatske vojske koji su u sastavu KFOR-a hrvatskim helikopterom doveli kosovskog premijera ovdje, gdje želim zahvaliti još jednom osoblju bolnice u Slavonskom Brodu, ravnatelju Samardžiću, svim liječnicima i sestrama, naravno i policiji, vatrogascima, Civilnoj zaštiti, svima koji su od jutros u pola 7 na terenu. Izražavam još jednom sućut prije svega obiteljima poginulih, kosovskoj Vladi i kosovskom narodu zbog ove tragedije koja se jutros dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda. Zajedno smo obišli sve pacijente ovdje u bolnici, praktično njih 98 posto je dobro i stabilno, nadam se da će maksimalni napori hrvatskih liječnika omogućiti da oni u konačnici budu dobro. Mi ćemo s naše strane učiniti sve da pomognemo ovim ljudima koji su doživjeli ovu tešku nesreću, da što lakše prebrode ovaj šok i traumu koju su doživjeli, žalimo naravno za poginulima i izražavamo sućut - kazao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...