Obavijesti

News

Komentari 17

Plenković i ministri odgovarat će saborskim zastupnicima

Plenković i ministri odgovarat će saborskim zastupnicima
1

Sabor bi do 15. prosinca trebao potvrditi i protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore, a potom 'uzeti' redovnu božićnu i novogodišnju stanku do 15. siječnja

VIDEO

Aktualnim prijepodnevom, u kojemu će na zastupničke upite po prvi put odgovarati premijer Andrej Plenković i članovi njegove Vlade, Hrvatski sabor u srijedu počinje novu, drugu po redu sjednicu u sadašnjem sazivu.

Želju da premijeru, odnosno nekom od ministara postavi pitanje, iskazao je 41 zastupnik, a prvi će to učiniti SDSS-ov Milorad Pupovac.

Sjednica bi trebala trajati do 15. prosinca, odnosno ustavnog roka za redovno zasjedanje, a do tada zastupnike očekuje iznimno opsežan posao.

Sabor, naime, treba donijeti državni proračun za iduću godinu, rebalansirati ovogodišnji, donijeti paket od 15 zakona koji su dio porezne reforme, koja će se primjenjivati od početka iduće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Te akte Vlada tek treba poslati Saboru, no već sada zastupnike čeka dnevni red s gotovo 30 izvješća o radu raznih institucija za prošlu godinu, od HAZU-a, preko Državne komisije za kontrolu javne nabave, do izvješća o radu Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. Plan je da se taj posao odradi u 11 radnih plenarnih dana.

Sabor bi do 15. prosinca trebao potvrditi i protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore, a potom 'uzeti' redovnu božićnu i novogodišnju stanku do 15. siječnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

5 savjeta za izabrati fakultet:  Izračunajte za što ste stvoreni
KARIJERA

5 savjeta za izabrati fakultet: Izračunajte za što ste stvoreni

Još je manje od tjedan dana ostalo do početka polaganja ispita državne mature. Iako su maturanti već odabrali područja koja ih zanimaju većina njih u dobi od 14 godina nije sigurna kojim poslom se žele baviti u budućnosti

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura
BODOVANJE

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura

Iako bi se nekima sustav bodovanja za upis na fakultet mogao učiniti kompliciran, važno je naglasiti da su osim rezultata ispita iz državne mature velik čimbenik i ocjene u četiri godine srednje škole
Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje
POZIV MATURANTIMA

Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje

24sata poziva maturante da ispune anketu o namjerama studiranja