Obavijesti

News

Komentari 118

"Plenković je dva puta prekršio Ustav i ponaša se kao tiranin"

"Plenković je dva puta prekršio Ustav i ponaša se kao tiranin"
10

Premijer je iskoračio iz svoje ovlasti, a kada je na to upozoren, zatražio je od oporbe da šuti, kazao je SDP-ovac Peđa Grbin koji je najavio da će od premijera tražiti odgovore

VIDEO

Arsen Bauk, predsjednik Odbora za pravosuđe u Saboru, sazvao je konferenciju za novinare na koju je pozvao i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji je jučer stajao pored premijera Andreja Plenkovića također na tiskovnoj konferenciji. Cvitan je Bauka odbio pa je ovaj sazvao zatvorenu sjednicu Odbora za sutra u 13.30 sati na temu Neovisnost i potencijalni utjecaj na rad DORH-a, a Cvitan je potvrdio da će na doći na sjednicu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Press konferencija Arsena Bauka Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Video on Tuesday, 7 March 2017

Nakon Bauka riječ je preuzeo Peđa Grbin koji je optužio premijera Plenkovića za kršenje Ustava i tiransko ponašanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Plenković se ponio kao istražitelj, sudac i, što je najgore od svega, kao tiranin koji si dopušta nalagati državnom odvjetniku provođenje radnji. DORH je neovisno pravosudno tijelo, nitko mu ne može nalagati što će činiti, kada i kako će to činiti, a predsjednik Vlade uzeo si je to pravo - poručio je u utorak SDP- ov Peđa Grbin govoreći o konferenciji koju je dan ranije premijer Andrej Plenković održao uz bok glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, a na kojoj su tema bile nove informacije vezano za aferu dnevnice. 

Grbin je istaknuo kako je takva konferencija bila neuobičajena jer je na njoj "državni odvjetnik Dinko Cvitan suflirao premijeru i to u državi u kojoj je trodioba vlasti te je prekoračio svoje ovlasti".

- Plenković je jučer dva puta prekršio Ustav - prvi put kad je nedopustivo, protuustavno utjecao na rad pravosuđa i prekršio načelo trodiobe vlasti, a drugi put kad je od oporbe zatražio da šuti. Mi nikad nismo i nikad nećemo šutjeti. Doveo je državnog odvjetnika u neugodnu i neodrživu situaciju- rekao je Grbin dodavši kako premijer Plenković ne zna da je Hrvatski sabor mjesto gdje se procjenjuje rad državnog odvjetništva.

Najavio je kako će SDP zatražiti od premijera Plenkovića da jasno odgovori na pitanja kada je naložio istragu, kojim dokumentom i kojeg datuma.

- Želimo znati je li točno da se predsjednik Vlade na to odlučio samoinicijativno kao što kaže ili je na to bio ponukan podniošenjem određenih kaznenih prijava i upitima koji su mu došli od strane medija te da nam dostavi dokument iz kojih proizlazi da je bilo daljnjih nepravilnosti u radu Vlade. I najbitnije, želimo jasan odgovor predsjednika Vlade kada se obratio glavnom dravnom odvjetniku, na koji način i što mu je točno poručio - rekao je Grbin dodavši kako će tek tada moći utvrditi je li Plenković napravio sve po zakonu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina