Obavijesti

News

Komentari 367

'Plenković je obmanuo hrvatski narod, nikad više s HDZ-om'

'Plenković je obmanuo hrvatski narod, nikad više s HDZ-om'
1

Kada netko prekrši dogovori i bude ovoliko nekorektan, mi više nemamo što pričati. Mi smo prema HDZ-u bili potpuno korektni kao partneri, rekao je jedan od čelnika Mosta

VIDEO

Predsjednik Mosta istaknuo je u razgovoru za RTL Danas da je "čudno" što su smijenjeni upravo oni ministri koji traže odgovornost upletenih u slučaj Agrokor.

Kako ste dočekani u svom Metkoviću, kao pobjednik ili gubitnik?

Metkovci znaju cijeniti prave vrijednosti i oni su čestitali na tome što smo ostali čistog obraza, što se nismo dali ucijeniti. Jer, Andrej Plenković govori o izrazu lojalnosti. Ne može postati izraz lojalnosti kada vas se tjera na nemoralan čin. Mi smo objasnili Andreju Plenkoviću prije te sjednice Vlade zbog kojih razloga ministar Marić ne može ostati ministar financija. A onda se počelo govoriti da mi nismo bili lojalni. Mi nikada nećemo biti lojalni kada se od nas traži da zaštitimo bilo koje informacije koje mogu govoriti o kriminalu u Agrokoru. Smatram da je ovo idealna situacija u kojoj se treba sve raščistiti, Hrvatska treba ići naprijed, ali ne na način da se sve stavi pod tepih, kazao je Petrov za RTL Danas.

Kako odgovarate premijeru koji iz Bruxellesa kaže da neće biti ništa od izglasavanja nepovjerenja Mariću?

Nažalost, Andrej Plenković je obmanuo hrvatski narod. Danas to vidite prema svim računicama u medijima. Nema ni te polustabilne većine. I ako on zaista govori i misli da postoji stabilna većina koja će ga podržati, neka to dokaže. Inače je kriv i za cjelokupnu krizu i za raspad Vlade.

Što kažete na savjet Plenkovića koji u jednom intervjuu jasno kaže da ste mogli ostati u Vladi da su Vaši ministri otišli na cigaretu?

Mislim da je to toliko besramna i licemjerna poruka... Mi kao predastavnici svih onih koji su nam dali povjerenje trebamo biti oni koji će se na svaki mogući način truditi dati istinu. Mi ne smijemo ostati niti gluhi niti nijemi na sve ono što se događa. Dante je u svom djelu rekao da će u najdubljem dijelu pakla biti oni koji u trenu moralne krize ostanu suzdržani. A od nas se tražilo da izađemo zapaliti cigaru ili da se pravimo da ništa nismo čuli. Toliko o tome koliko se drži do ugleda institucija. Andrej Plenković je devet mjeseci pozivao na to da drži do ugleda institucija. A u trenu kada mu netko kaže nešto što i nije i njegovo mišljenje taj dobiva otkaz. Toliko o demokraciji.

Jeste li spremni ponovno ući u brak s Plenkovićem ako će imati dobre argumente? Treći put sa HDZ-om?

Ta priča je završena. Kada netko prekrši dogovori i bude ovoliko nekorektan, mi više nemamo što pričati. Mi smo prema HDZ-u bili potpuno korektni kao partneri, da sam ja u nekom trenu Plenkoviću rekao - ako smatrate da smo bili neorektni napišite sve sa svoje strane, i mi ćemo isto, pa ćemo samo vizualno usporediti ta dva popisa...

Sa SDP-om?

Mi ćemo uvijek gledati tamo gdje su kvalitetni ljudi i s kime možemo računati na potporu. Toliko o tome. Nismo zatvoreni niti prema HDZ-u niti SDP-u, nego smo zatvoreni protiv toga da nikada na bilo kakav način nećemo podupirati ljude koji će na bilo kakav način štititi kriminal. A to je ono što se danas događa s HDZ-om i s predsjednikom Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji