Obavijesti

News

Komentari 54

Plenković, Kolinda i Čović su dogovorili: Pomagat ćemo BiH

Plenković, Kolinda i Čović su dogovorili: Pomagat ćemo BiH
1

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Zagrebu s hrvatskom predsjednicom premijerom, predsjednikom Sabora i ministricom vanjskih poslova

VIDEO

Tema razgovora između hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i hrvatske ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić bili su odnosi između dviju zemalja, političke prilike u Bosni i Hercegovini nakon općih izbora i perspektive njenog euro-atlantskog puta. 

Andrej Plenković,  Marija Pejčinović Burić  i Goran Jandroković su čestitali na povijesnom rezultatu grupacije stranaka predvođenih Hrvatskim narodnim saborom na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem. 

Sjenu na izborni proces stavlja činjenica da su još jednom svjesno iskorištene neustavne odredbe izbornog zakona protiv suverenog prava hrvatskog naroda na slobodan politički izbor. 

Svi su sugovornici jednoglasno utvrdili kako su izmjene izbornog zakona, a sukladno odluci Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju, od ključnog značaja za demokratsku stabilnost u narednome razdoblju. One moraju osigurati autonoman izbor, ravnopravno i legitimno predstavljanje i Hrvata kao konstitutivnog naroda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska će, istaknuli su. nastaviti pružati bezrezervnu potporu legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u kontekstu izmjena izbornog zakona, ali i prava na potpuno političko sudjelovanje i suodlučivanje na svim razinama vlasti u BiH kako je definirano ustavom i njegovim temeljnim principima.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1