Obavijesti

News

Komentari 65

Plenković: 'Konzultirali smo se s EMA-om, cijepljenje će ići dalje'

Plenković: 'Konzultirali smo se s EMA-om, cijepljenje će ići dalje'

Imat ćemo sastanak u naredna 24 sata, a ključ je korektivni mehanizam za države koje su u zaostatku zbog nedostatka cjepiva AstraZenece, kako bi dinamika cijepljenja bila ista u svim članicama, rekao je premijer

Nakon sastanka sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara vezana uz odustajanje velikog broja zemalja od cijepljenja AstraZenecinim cjepivom.

- Imat ćemo sastanak u naredna 24 sata, a ključ je korektivni mehanizam za države koje su u zaostatku zbog nedostatka cjepiva AstraZenece, kako bi dinamika cijepljenja bila ista u svim članicama - rekao je Plenković te nastavio: 

'Nastavljamo s AstraZenecom, a naručili smo i još doza Pfizera'
'Nastavljamo s AstraZenecom, a naručili smo i još doza Pfizera'

- Radi se o nekoliko zemalja koje trebaju uhvatiti korak s ostalima, a uz načelo solidarnosti možemo ići prema ljetu svi istim ritmom. Mislim da će sluha biti jer to nisu velike količine u apsolutnom broju - pojasnio je Plenković te nadodao da je EMA je jučer poslala priopćenje.

- Mi smo konzultirali i HALMED i Ministarstvo i EMA-u i nitko nije donio zaključak da cijepljenje treba obustaviti - rekao je Plenković.