News

Komentari 59

Plenković kritizirao novinare: 'Pitanjima izjednačavate mene i Milanovića što nije u redu'

Plenković kritizirao novinare: 'Pitanjima izjednačavate mene i Milanovića što nije u redu'

On je u ovoj kampanji obišao više tih SDP-ovih džepova nego sam ja u prva dva tjedna bio na terenu. Pitajte ga je li išao slučajno ili je išao pomagati, rekao je Plenković o Milanoviću

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je u Gospić dao podršku kandidatima njegove stranke u drugom krugu i komentirao aktualne političke teme koje, među ostalim, uključuju i predsjednika države Zorana Milanovića, prenosi RTL.

Na pitanje je li izvijestio predsjednika Zorana Milanovića koji je izbor novog borbenog zrakoplova, odgovorio je da se danas na Pantovčaku održalo Vijeće za obranu.  

- Održano je sukladno proceduri. O njemu postoji priopćenje i to je sve što ću o tome sada govoriti. Nismo mi kuriri da nešto nekome prenosimo - rekao je Plenković te dodao da su sve raspravili. Kazao je da postoji razlog zašto u priopćenju ne piše koji borbeni avion je Hrvatska izabrala. 

Osvrnuo se i na riječi predsjednika Milanovića koji je izjavio kako on nije šef oporbe i da bi današnja sjednica mogla biti početak primirja.

- Nisam čuo tu izjavu. On je u ovoj kampanji obišao više tih SDP-ovih džepova nego sam ja u prva dva tjedna bio na terenu. Pitajte ga je li išao slučajno ili je išao pomagati - rekao je Plenković.

Na kraju je prigovorio novinarima da postavljaju pitanja u kojima izjednačuju Milanovića i njega za što smatra da nije u redu. 

- Citirajte i pustite njegove sve uvrede na račun mnogih aktera i onda napravite cjelovit, kompletan, objektivan i profesionalan uvid u no što se zbivalo proteklih godinu dana - rekao je Plenković. 

Najčitaniji članci