News

Komentari 246

Plenković ljut zbog kafića u Rijeci: 'To je diskriminacija. Što je iduće? Fašizam? Rasizam?'

Plenković ljut zbog kafića u Rijeci: 'To je diskriminacija. Što je iduće? Fašizam? Rasizam?'

Imamo Hrvatsku dvostrukih kriterija. Imate kandidata HDZ-a koji doživljava napade protiv ćirilice jer je politički neugodan i opasan. Zašto bi on morao znati stihove neke pjesme?, pita se Plenković

Premijer Plenković komentirao je u ponedjeljak izbor predsjednika Vrhovnog suda, prenosi Dnevnik.hr

- Meni je to malo čudno da se otvorila ta tema. Shvatio sam da predjsendik nije zadovoljan s ta tri kandidata. Ne vidim uopće u čemu je problem...Ne vidim smisao neke drame...pokušavam to shvatiti. Ne znam jel to nekakvno igranje s ustavnošću rada stožera..moram to ispitati. Onaj tko hoće biti predsjednik Vrhovnog suda. Ovo što predlaže predsjednik je protuzakoniti i gledam jel to neka šira igra - izjavio je Plenković.

Izjavio je da će se ići u popuštanje mjera od 1. ožujka ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.  

Kafić zabranio ulaz HDZ-ovcima

Komentirao je i riječki kafić Three Monkeys. Podsjetimo, vlasnik kafića poručio je da u lokalu ne žele "članove, glasače i simpatizere HDZ-a". 

Plenkovića čudi, kako je rekao, 'degutantna količina dvostrukih mjera'.

- Nije šala. Pročitajte što ti ljudi govore. To je diskriminacija. Što je iduće? Fašizam? Rasizam? Da je zadnji kafić na svijetu ne bih tamo otišao - kazao je Plenković i dodao da je to licemjerno.

- Mi se ovdje bavimo dotepencima, a što je s ovim - Plenković je kazao i dodao da bi se dignula halabuka da je riječ o SDP-ovcima. 

- Imamo Hrvatsku dvostrukih kriterija. Imate kandidata HDZ-a koji doživljava napade protiv ćirilice jer je politički neugodan i opasan. Zašto bi on morao znati stihove neke pjesme? Ali dotepence ćemo staviti ispod radara....To su ti dvostruki kriteriji? A ovaj u tri majmuna je eklatantan primjer diskriminacije. Samo da na odijelo stavi zvijezdu. Ja sam pročitao o čemu se radi? Kakva politička poruka? Riječ je o politički nepismenoj osobi. Niste pročitali, već ste površni i paušalni. Nemojte se smijati, drugi puta čitajte članak - poručio je Plenković novinarki.

Najčitaniji članci