Obavijesti

News

Komentari 2

Plenković na svečanosti na izvoru rijeke Jadro kod Solina

Plenković na  svečanosti na izvoru rijeke Jadro kod Solina
1

"Cijeli projekt (Jadro izvor života) stajat će 25 milijuna kuna i bit će gotov za dvije godine," a četiri petine tog iznosa bit će nepovratno financirano iz EU sredstava, kazao je Plenković

VIDEO

U Majdanu, na izvoru rijeke Jadro kod Solina, u utorak su svečano otvoreni radovi na uređenju napuštenog tupinoloma, vrijedni 5,4 milijuna kuna što je prva faza projekta "Jadro izvor života", svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

"Cijeli projekt (Jadro izvor života) stajat će 25 milijuna kuna i bit će gotov za dvije godine," a četiri petine tog iznosa bit će nepovratno financirano iz EU sredstava, kazao je Plenković.

 Istaknuo je da se radi o "krasnom projektu" koji će revitalizirati područje izvora rijeke Jadro, emancipirati  prirodnu i kulturnu baštinu i postati novo mjesto okupljanja za mlade.

 Izrazio je zadovoljstvo što u projekt uključeni mladi iz dječjeg gradskog vijeća Solina te studenti splitskog Građevinskog fakulteta koji su dali inicijativu i pripremili taj projekt.

 Istaknuo je kako je Solin, s blizu 30.000 stanovnika, jedan od najpropulzivnijih hrvatskih gradova s pozitivnim prirastom, te pohvalio demografske mjere sadašnjeg i bivšeg solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića i Blaženka Bobana, sada župana splitsko-dalmatinskog.
 Nakon svečanosti na izvoru Jadra, premijer je otišao u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će pratiti vježbu 'Sigurnost 19' – prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. 

 Nakon vježbe će, s ministrom obrana Damirom Krstičevićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, potpisati Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga RH. S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Josipom Granićem, Krstičević će potpisati Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i HGSS-a.

U Zagvozdu na otvorenju podružnice KBC-a Split 

 Premijer Plenković u Zagvozdu će nazočiti svečanom otvorenju Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split, uručit će ugovore o sufinanciranju načelniku Zagvozda, gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

 U Splitu će sudjelovati na otvorenju početka radova na rekonstrukciji bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, obići će gradilište studentskog doma 'Bruno Bušić' te podržati akciju Hrvatske gospodarske komore 'Kupujmo hrvatsko'.
Iz HDZ-a je, pak,  navaljeno da će Plenković na splitskom Peristilu u utorak navečer nazočiti i predizbornom skupu te stranke.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"