Obavijesti

News

Komentari 10

Plenković: Nije kraj Uljanika, a za tjedan dana će doći Kinezi

Plenković: Nije kraj Uljanika, a za tjedan dana će doći Kinezi
1

Radimo intenzivno da se radnicima isplate naknade za nezaposlene i da se preko Agencije za radnička potraživanja isplate plaće. U varijanti da nije bilo stečaja taj novac ne bi dobili, rekao je

VIDEO

Angela Merkel ne dolazi sama u Hrvatsku, dolazi Manfred Weber, to je jedini događaj van Njemačke u europskoj kampanji u kojoj će sudjelovati njemačka kancelarka, što je prije svega potvrda dobrih odnosa između Njemačke i Hrvatske, te CDU i HDZ. Naš glavni kandidat za predsjednika EU komisije je gospodin Weber, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak na svečanom otvorenju proširenog i moderniziranog proizvodnog pogona bjelovarske Sirele koje je provedeno uz potporu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Plenković je ujedno kazao kako u Bjelovar dolazi i kao stranački lider, jer „nije zabranjeno da se druži s kandidatima HDZ-a za EU izbore“. Ujedno je napise pojedinih medija, poput uglednog Financial Timesa koji upravo njega vidi kao najozbiljnijeg kandidata za prvog čovjeka EU komisije, nazvao medijskim nagađanjima i špekulacijama, ne želeći detaljnije komentirati te najave. Kada se radi o dolasku njemačke kancelarke, Plenković je kazao da će biti otvoren niz europskih tema poput našeg članstva u Shengenu te stanju u regiji.

Ujedno se dotakao i stečaja Uljanika, kazavši kako stečaj nije kraj društva te da očekuje da će kroz tjedan dana doći delegacija iz Kine.

- Radimo intenzivno da se radnicima isplate naknade za nezaposlene i da se preko Agencije za radnička potraživanja isplate plaće. U varijanti da nije bilo stečaja taj novac ne bi dobili. Vezano uz naplate jamstva rade ministarstva. Sve plaće u prošloj godini za brodogradilišta u Puli i Rijeci smo platili svi zajedno kao porezni obveznici, i stoga kritike koje dolaze iz nekih oporbenih krugova da nismo ništa za brodogradilišta učinili ne stoje. Na žalost, niti jedan plan za restrukturiranje nije prošao, a država je prošle godine iscrpila sve raspoložive opcije. Ujedno je odbacio neke najave izvana, kako je stečaj likvidacija, riječima da po našem zakonodavstvu to nije, te da će se na tu temu s Europskom komisijom koja je suprotnog stava razgovarati na tu temu, jer je brodogradnja bila teška i komplicirana tema za mnoge članice EU - precizirao je prvi čovjek Vlade. Nije želio komentirati sakupljene potpise vezane uz referendum o produženju radnog vijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na svečanosti su povodom otvaranja novog pogona uz Plenkovića, direktora Dukata Alena Funtanu, gradonačelnika Daria Hrebaka i Damira Bajsa, bjelovarsko - bilogorskog župana, govorili o razvoju mljekarstva u našoj zemlji.

Spomenuto je da Dukat i Vindija od 62 subjekta koja se bave djelatnošću proizvodnje i prerade mlijeka te dvije kompanije imaju udjel od oko 80 posto, pri čemu je Dukatov oko 50 posto mljekarske industrije. U novi pogon u Bjelovaru uloženo je 43 milijuna kuna. Iz EU fondova za ruralni razvoj je „stiglo“ 18,2 milijuna, dok je Vlada RH potpomogla investiciju s 3,2 milijuna, a preostalih 22,2 milijuna kuna je iz same kompanije. Najavljena su i daljnja ulaganja u Sirelu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag