Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Plenković: Nije kraj Uljanika, a za tjedan dana će doći Kinezi

Radimo intenzivno da se radnicima isplate naknade za nezaposlene i da se preko Agencije za radnička potraživanja isplate plaće. U varijanti da nije bilo stečaja taj novac ne bi dobili, rekao je

Foto: Željko Rukavina/24sata
10 komentara

Angela Merkel ne dolazi sama u Hrvatsku, dolazi Manfred Weber, to je jedini događaj van Njemačke u europskoj kampanji u kojoj će sudjelovati njemačka kancelarka, što je prije svega potvrda dobrih odnosa između Njemačke i Hrvatske, te CDU i HDZ. Naš glavni kandidat za predsjednika EU komisije je gospodin Weber, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak na svečanom otvorenju proširenog i moderniziranog proizvodnog pogona bjelovarske Sirele koje je provedeno uz potporu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Plenković je ujedno kazao kako u Bjelovar dolazi i kao stranački lider, jer „nije zabranjeno da se druži s kandidatima HDZ-a za EU izbore“. Ujedno je napise pojedinih medija, poput uglednog Financial Timesa koji upravo njega vidi kao najozbiljnijeg kandidata za prvog čovjeka EU komisije, nazvao medijskim nagađanjima i špekulacijama, ne želeći detaljnije komentirati te najave. Kada se radi o dolasku njemačke kancelarke, Plenković je kazao da će biti otvoren niz europskih tema poput našeg članstva u Shengenu te stanju u regiji.

Ujedno se dotakao i stečaja Uljanika, kazavši kako stečaj nije kraj društva te da očekuje da će kroz tjedan dana doći delegacija iz Kine.

- Radimo intenzivno da se radnicima isplate naknade za nezaposlene i da se preko Agencije za radnička potraživanja isplate plaće. U varijanti da nije bilo stečaja taj novac ne bi dobili. Vezano uz naplate jamstva rade ministarstva. Sve plaće u prošloj godini za brodogradilišta u Puli i Rijeci smo platili svi zajedno kao porezni obveznici, i stoga kritike koje dolaze iz nekih oporbenih krugova da nismo ništa za brodogradilišta učinili ne stoje. Na žalost, niti jedan plan za restrukturiranje nije prošao, a država je prošle godine iscrpila sve raspoložive opcije. Ujedno je odbacio neke najave izvana, kako je stečaj likvidacija, riječima da po našem zakonodavstvu to nije, te da će se na tu temu s Europskom komisijom koja je suprotnog stava razgovarati na tu temu, jer je brodogradnja bila teška i komplicirana tema za mnoge članice EU - precizirao je prvi čovjek Vlade. Nije želio komentirati sakupljene potpise vezane uz referendum o produženju radnog vijeka.

Na svečanosti su povodom otvaranja novog pogona uz Plenkovića, direktora Dukata Alena Funtanu, gradonačelnika Daria Hrebaka i Damira Bajsa, bjelovarsko - bilogorskog župana, govorili o razvoju mljekarstva u našoj zemlji.

Spomenuto je da Dukat i Vindija od 62 subjekta koja se bave djelatnošću proizvodnje i prerade mlijeka te dvije kompanije imaju udjel od oko 80 posto, pri čemu je Dukatov oko 50 posto mljekarske industrije. U novi pogon u Bjelovaru uloženo je 43 milijuna kuna. Iz EU fondova za ruralni razvoj je „stiglo“ 18,2 milijuna, dok je Vlada RH potpomogla investiciju s 3,2 milijuna, a preostalih 22,2 milijuna kuna je iz same kompanije. Najavljena su i daljnja ulaganja u Sirelu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message