Obavijesti

News

Komentari 80

Plenković o aferi Rimac: Treba utvrditi tko je kriv za curenje informacija o samoj istrazi...

Plenković o aferi Rimac: Treba utvrditi tko je kriv za curenje informacija o samoj istrazi...
1

Što se tiče curenja informacija o samoj istrazi, premijer je poručio kako treba utvrditi tko je odgovoran za to...

VIDEO

U ime svih nas želim reći da je naša Vlada u cijelosti privržena djelovanju protiv korupcije. I upravo je ovaj slučaj dokaz neovisnog djelovanja i policije i DORH-a. Nema nikakve dileme da borbu protiv korupcije želimo podržati i ohrabriti. Za nas su takva ponašanja neprihvatljiva i zato smo razriješili navedene dužnosnice i ne želimo na bilo koji način biti involvirani u pojedinačne akte koji narušavaju ugled Vlade, poručio je u četvrtak na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuvši se na slučaj uhićenja HDZ-ove Josipe Rimac uz još nekoliko državnih dužnosnica i niza gospodarstvenika u aferi Vjetroelektrane.

Što se tiče curenja informacija o samoj istrazi, premijer je poručio kako treba utvrditi tko je odgovoran za to.

- Budući da se ovdje dogodilo ponovno pucanje i probijanje mjera među akterima koji su involvirani, a to su policija, DORH ili sud, mislim da je u interesu jačanja povjerenja u pravosudne institucije da nadležna tijela utvrde tko je odgovoran kako je moguće pucanje mjera nadzora. Ovo govorim vrlo precizno bez ikakve primisli o bilo kakvom pritisku na bilo koje od ovih tijela - istaknuo je.  

Osvrnuo se i na podatke DZS-a koji pokazuju rast BDP-a za prvo tromjesečje za 0,4 posto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S obzirom na okolnosti pandemije, restriktivne mjere i očekivan pad gospodarstva, ovo je u biti vrlo ohrabrujuć podatak, mislim da je to dobro - rekao je podsjetivši da ćemo u idućih sedam godina imati na raspolaganju više od 10 milijardi eura putem Plana oporavka EU.

Što se tiče mjere sufinanciranja najma stanova oštećenima u potresu sa crvenim naljepnicama, premijer je istaknuo kako su do sada primili 223 zahtjeva i niz iskazanih interesa.

- Drago mi je da smo u međuvremenu ostvarili napredak kada je riječ o konkretnim aktivnostima za sanaciju Grada Zagreba od potresa - rekao je podsjetivši kako su donijeli i interventnu pomoć u iznosu 20.000 kuna za popravak krovišta, dimnjaka, zabatnih zidova, zamjenu kondenzacijskih bojlera.

Naglasio je i kako su mjere za očuvanje radnih mjesta u korona krizi polučile izrazito dobre rezultate. 

- Aktivnošću Vlade zadržana su radna mjesta. U travnju je mjere potpora primilo 97.000 poslodavaca za preko 550.000 radnika. Do sada je isplaćeno 3,8 milijardi kuna, a kada se uključe doprinosi onda je to 5,5 milijardi kuna. Mislim da je to izvrsna mjera - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a