News

Komentari 159

Plenković o kritikama iz Ureda predsjednika: 'Kao i uvijek, dosadno i suvišno priopćenje'

Plenković o kritikama iz Ureda predsjednika: 'Kao i uvijek, dosadno i suvišno priopćenje'

Na sastanku su bili svi relevantni ministri, tema vojske je u fokusu i htio sam da se pripremimo za taj sastanak koji je sutra. Nema ništa logičnije od toga, rekao je Plenković

Andrej Plenković se obratio medijima nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke. Na početku je ispričao o čemu se raspravljalo na sastanku. 

Osvrnuli su se na zbivanja u protekla dva tjedna kao što su pitanje povjerenje ministru financija Zdravku Mariću te konferencija u Glasgowu. 

Što se tiče presude Vrhovnog suda u slučaju Fimi media, Plenković je rekao kako su donijeli odluku, nakon što su konzultirali pravne zastupnike i tražili stručno mišljenje, da stranka neće koristiti mogućnost da ide pred Ustavni sud. 

- Procijenili smo da to nije potrebno i s te strane je ta priča za nas stavljena ad acta - rekao je. 

Za sutra je najavio Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za nacionalnu obranu. 

- Čvrsti stav Vlade i HDZ-a je da je vojska izrazito važna za nas - rekao je. 

Na pitanje novinara o priopćenju iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića, Plenković je rekao da je to "suvišno i dosadno priopćenje, kao i uvijek". 

- Na sastanku su bili svi relevantni ministri, tema vojske je u fokusu i htio sam da se pripremimo za taj sastanak koji je sutra. Nema ništa logičnije od toga - komentirao je premijer. 

- To je bila sjajna prilika da se tome posvetimo - rekao je. 

- Gospodin Vidović ima sustavnu praksu i mogućnost da se detaljnije bavi temama za obranu - rekao je. 

Uskoro više... 

Najčitaniji članci