News

Komentari 188

Plenković o Milanoviću: Gubitak vremena mi je komentirati njegove teme i konstrukcije

Plenković o Milanoviću: Gubitak vremena mi je komentirati  njegove teme i konstrukcije

Premijer Plenković rekao je da ima puno važnijih tema od ovog o čemu Milanović govori i da je važno samo da on poštuje zakon. Komentirao je i omikron soj te ponovio da je cijepljenje najvažnija mjera

Gdje god on ode, žao mi je tih ljudi. Stalno svađe, uvrede i gubi se cijeli smisao. On je postao netko tko ode na skup.. ako je robotika, od robotike ništa. Ako sutra pitate ljude, neće znati na kojem je otoku bio, rekao je Andrej Plenković,  nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, o izjavama predsjednika Zorana Milanovića koji je bio u Komiži.

Na novo pitanje oko Milanovića i izjava o Hrvoj Šipek i dnevnicama za vojsku rekao je da mu je gubljenje vremena komentirati njegove teme i konstrukcije.

- Ima puno važnijih stvari. Važno je samo da poštuje zakon. Što se tiče plaća za vojsku, to nije u pitanju - rekao je.

Omikron i mjere

- Moramo podsjetiti na sve mjere, uz cijepljenje koje je najvažnija mjera, booster doza, onima kojima je prošlo šest mjeseci od druge doze. Pozivam građane da ne oklijevaju i da se zaštite. Što se tiče ostalih, moramo biti oprezni, maske, prozračivanje, higijenski elementi koji su cijelo vrijeme na snazi. Dalje očekujemo preporuke HZJZ-a - rekao je.

Premijer Andrej Plenković rekao je da su na sastanku poseban akcent stavili na aktivne mjere zapošljavanja, da će ministarstvo rada ići s nizom programa koji bi trebali dići zaposlenost,

- Očekujemo i nastavak trenda rasta plaća. Od ostalih tema, raspravili brojne međunarodne aktivnosti, posjet Crnoj Gori. Ovih dana ćemo prigodom posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova nastaviti razgovore. Prihvatili smo ono što smatramo da je korisno i dobro, vjerujem da će proračun biti izglasan u srijedu.  Pitanje ograničenja cijena naftnih derivata, sad kad imamo više nego jasan signal o trendu koji će se promijeniti, stavili smo tu uredbu van snage i prepuštamo tržištu da to regulira - rekao je.

Kritizirao je i Božu Petrova koji je govorio da je svojim roditeljima preporučio cjepivo Pfizer, a onda javno zagovarao Ivermectin te Mostovce optužio za populizam.

Komentirao je i prosvjede.  

- 18. prosinca se neće dogoditi ništa. Ovaj koloplet aktera... Ima onih koji naivno misle da nema korone. Ovi koji umiru na intenzivnoj njezi, umiru tek tako jer nemaju što raditi. Ali postoje i paraziti politički. Koji bi htjeli nešto ušičariti na temama poput ovih - rekao je.

Najčitaniji članci