Obavijesti

News

Komentari 203

Plenković: "Osporavat ćemo arbitražnu presudu za INA-u"

Plenković: "Osporavat ćemo arbitražnu presudu za INA-u"
1

Postoji i drugi arbitražni proces, koji traje u Washingtonu. Smatramo da naše interese trebamo zaštititi i pravnim sredstvima, ali isto tako i drugim koracima koje ćemo poduzimati, kaže premijer

VIDEO

Premijer Andrej Plenković najavio je u petak da će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u slučaju Ina - MOL u okviru Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi. 

- Vi znate da će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u okviru UNCITRAL-a u Ženevi. Postoji i drugi arbitražni proces, koji traje u Washingtonu. Smatramo da naše interese trebamo zaštititi i pravnim sredstvima, ali isto tako i drugim koracima koje ćemo poduzimati, a ja se nadam i uz široki politički konsenzus u zemlji o otkupu MOL-ovog udjela u Ini - kazao je premijer Plenković u intervjuu koji je HRT-u dao u povodu 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske. 

- Okolnosti su bile zahtjevne, pogotovo 90-ih godina. Svi ti procesi trebali su vremena - rekao je.

- Spremni smo za nove izazove. Globalne okolnosti se mijenjaju, trebamo se prilagođavati i pozicionirati - rekao je i istakno kako je izbjeglička kriza promijenila prioritete na cijelom kontitentu. 

- INA treba biti vertikalno integrirana kompanija koja im zalihe, svoje rafinerije, maloprodajni lanac - kazao je premijer i dodao da za strateške partnere mogu biti otvoreni u kasnijoj fazi.

Osvrnuo se i na plagijatorsku aferu ministra obrazovanja Pave Barišića.

- On uvjerava da je riječ o tiskarskoj grešci. Ministar Barišić zasad ima moje povjerenje - rekao je i prokomentirao političku situaciju u Hrvatskoj.

- 2016. je bila specifična i turbulentna za politički život Hrvatske. U RH je ključna politička stabilnost. Situacija nakon izbora, rezultati i odluke koje donosimo to dokazuju - kaže premijer i tvrdi da je cilj njegove Vlade boljitak života u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

5 savjeta za izabrati fakultet:  Izračunajte za što ste stvoreni
KARIJERA

5 savjeta za izabrati fakultet: Izračunajte za što ste stvoreni

Još je manje od tjedan dana ostalo do početka polaganja ispita državne mature. Iako su maturanti već odabrali područja koja ih zanimaju većina njih u dobi od 14 godina nije sigurna kojim poslom se žele baviti u budućnosti

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura
BODOVANJE

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura

Iako bi se nekima sustav bodovanja za upis na fakultet mogao učiniti kompliciran, važno je naglasiti da su osim rezultata ispita iz državne mature velik čimbenik i ocjene u četiri godine srednje škole
Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje
POZIV MATURANTIMA

Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje

24sata poziva maturante da ispune anketu o namjerama studiranja