Obavijesti

News

Komentari 7

Plenković položio vijenac na spomen-obilježje u Okučanima

Plenković položio vijenac na spomen-obilježje u Okučanima
1

Bljesak je u Slavonskom Brodu obilježen 20. Međunarodnim sportskim susretima invalida "Bljesak 2019" u kojima je sudjelovalo više od 250 sportaša iz četiri zemlje

VIDEO

U okviru 24. godišnjice Vojno- redarstvene akcije Bljesak, koja se obilježava u nizu gradova zapadne Slavonije, Okučane je u utorak poslijepodne posjetio predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima.

Plenković je ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom položio vijenac i zapalio svijeće na Spomen- obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Bljesak 1995. Kristalnoj kocki vedrine.

Izaslanstvo Vlade potom će održati sastanak s načelnikom Općine Okučani Acom Vidakovićem, a ministrica Žalac će, prema programu, gradonačelnicima Pakraca i Lipika te načelnicima Dragalića, Gornjih Bogićevaca, Okučana i Stare Gradiške uručiti Odluke o području za koje će se izraditi intervencijski plan.

Lokalni mediji donose više objava koji govore da su Okučani danima u znaku priprema za obilježavanje 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak”. Središnja svečanost predviđena je u Okučanima u srijedu, za koju prema načelniku Vidakoviću pripreme teku prema planu, ali koji je istaknuo da je pored "Bljeska" pred općinom i izazov organiziranja snimanja emisije "Lijepom našom”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bljesak je u Slavonskom Brodu obilježen 20. Međunarodnim sportskim susretima invalida "Bljesak 2019" u kojima je sudjelovalo više od 250 sportaša iz četiri zemlje, koji su se natjecali u košarci u kolicima, u sjedećoj odbojci, boćanju i u šahu.

Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata 3. svibnja organizira komemoraciju u znak sjećanja i spomen na sve poginule u Domovinskom ratu na području Brodsko-posavske županije.

U Novskoj je u utorak otvorena Revija filmova o Domovinskom ratu, a u Jasenovcu će također u srijedu biti položeni vijenci i otkrivena Spomen-soba hrvatskim braniteljima.

VRA Bljesak započela je rano ujutro 1. svibnja 1995. i u njoj je oko 7200 pripadnika Hrvatske vojske i specijalne policije za 36 sati oslobodilo 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. U akciji su poginula 42 branitelja dok ih je 162  ranjeno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag