Obavijesti

News

Komentari 10

Plenković stigao u Bruxelles i sastao se s Von der Leyen

Plenković stigao u Bruxelles i sastao se s Von der Leyen
1

Premijer Plenković boravi u trodnevnom posjetu Bruxellesu gdje će se sastati s nizom europskih dužnosnika

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u četvrtak u sjedište Europske komisije gdje će imati radni ručak s novoizabranom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

U društvu premijera Plenkovića je i Dubravka Šuica, koju je Von der Leyen predložila za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju.

Premijer Plenković boravi u trodnevnom posjetu Bruxellesu gdje će se sastati s nizom europskih dužnosnika.
Osim s Ursulom von der Leyen, Plenković će se u četvrtak sastati još i s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem i s aktualnim predsjednikom Komisije Jean-Claudom Junckerom.

U petak se sastaje s potpredsjednikom Europske komisije nadležnim za euro i socijalni dijalog Valdisom Dombrovskisom, zatim s finskim premijerom Anntijem Rinneom, čija zemlja trenutačno predsjedava Vijećem EU-a. 
Slijede sastanci s povjerenikom Europske komisije za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, s povjerenikom za proračun i ljudske resurse Guentherom Oettingerom.

Plenković u petak sudjeluje i na konferenciji "EU-Asia Connectivity Forum", na kojem će se okupiti čitav niz dužnosnika.
U petak navečer predviđen je susret s belgijskim premijerom Charlesom Michelom, koji od 1. prosinca preuzima dužnost predsjednika Europskog vijeća.
Plenković završava svoj posjet u subotu sastankom s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.