Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
209 komentara

Hrvati mogu odahnuti: Čak i na Bregani će se čekati 15 minuta

GUŽVE NA GRANICAMA Postignut je dogovor između Andreja Plenkovića i Mire Cerara na trilateralnom sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom

Foto: PIXSELL
209 komentara

Hrvatski i slovenski premijeri Andrej Plenković i Miro Cerar postigli su u subotu na trilateralnom sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom dogovor da se na graničnim prijelazima prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole putnika čim vrijeme čekanja dosegne 15 minuta.

- Danas smo dogovorili da će se sa sustavnih prijeći na ciljane kontrole temeljem vodiča koje je Komisija spremila, čim čekanje na granicama bude veće od 15 minuta. Što znači da sada vrlo jasno imamo potvrđeno od strane Komisije pravno utemeljeni način koji dopušta graničnoj policiji da u skladu s procjenom rizika lakše prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole, rekao je Plenković, dodajući da se s primjenom toga dogovora može praktički krenuti već sutra.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1195096 / ]

Inače, danas su nesnošljive gužve na Bregani. Za prijelaz se čeka i do pet sati i to u oba smjera.

POGLEDAJTE GALERIJU

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 29.04.2017., Bregana - Guzve na granicnom prijelazu Bregana za ulazak u Sloveniju. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Na ostalim je graničnim prijelazima također zabilježen pojačani intenzitet prometa, a čeka se između 20 minuta i sat vremena. 

Svim vozačima koji će izvan Hrvatske putovati u smjeru Slovenije HAK preporučuje izbjegavanje većih graničnih prijelaza - Bregane, Rupe, Kaštela i Macelja. 

Nove gužve na Bregani: 'Čekamo od pola 6. Svi smo ludi od čekanja' Više na http://bit.ly/2oI6l8u Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on Saturday, April 29, 2017

- Vozači neka za prelazak granice koriste manje granične prijelaze gdje je manja gustoća prometa. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze:Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi: Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje, Harmica, javlja HRT.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message