Obavijesti

News

Komentari 1

Plenković u Osijeku: I dalje ćemo nastaviti pomagati Osječkoj županiji i Slavoniji

Plenković u Osijeku: I dalje ćemo nastaviti pomagati Osječkoj županiji i Slavoniji

Razgovarali smo i kako uložiti u vojarnu u Belom Manastiru, jer Hrvatsku vojsku želimo vratiti u Baranju, a za to treba revitalizirati tamošnju vojarnu, najavio je Plenković

VIDEO

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u petak je obilježen Dan Osječko-baranjske županije, a premijer Andrej Plenković obećao je da će Vlada i dalje pomagati ne samo toj županiji, nego i cijeloj Slavoniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Osijek: U povodu Dana Osječko-baranjske županije, Andrej Plenkovic sudjelovao je na svečanoj sjednici 03:16

Govoreći o brojnim projektima koji se realiziraju na tom području, Plenković je podsjetio da je samo u posljednjih sedam mjeseci otvorena dionica međunarodnog koridora 5C kroz Baranju, a u Osijeku Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, prvi takve vrste u Hrvatskoj, te Gospodarski centar Osječko-baranjske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Pred nama je rješavanje pitanja novoga KBC-a Osijek,  u dogovoru sa županijskim i osječkim vlastima idućih godina pronaći ćemo sredstva, čime ćemo podići zdravstvenu skrb na razinu kakvu zaslužuje jedan od četiri velika hrvatska grada", kazao je.

Andreju Plenkoviću za prijevoz na summit u Moldaviju uskočio slovenski kolega Robert Golob
Andreju Plenkoviću za prijevoz na summit u Moldaviju uskočio slovenski kolega Robert Golob

Razgovarali smo i kako uložiti u vojarnu u Belom Manastiru, jer Hrvatsku vojsku želimo vratiti u Baranju, a za to treba revitalizirati tamošnju vojarnu, najavio je Plenković.

Istaknuo je kako su prihodi županije, kada se radi o reformi financiranja lokalne i područne  samouprave, do danas narasli za 100 posto. To potvrđuje da smo razumjeli poruku župana i ovdašnjih lokalnih dužnosnika da kroz suradnju s Vladom žele provoditi fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju, dodao je.

Hrvatska danas ima 1,6 milijuna zaposlenih, a po prvi puta nakon 1982. godine broj nezaposlenih pao je ispod 100.000 ljudi. Ostvarili smo sve velike strateške ciljeve, politika ravnomjernog regionalnog razvoja dovela je Hrvatsku sa 61 posto prosjeka razvijenosti EU-a na 73 posto, a gospodarski rast u prvom kvartalu je 2,8 posto, istaknuo je premijer.

Plenković u Moldaviji: 'Ovaj skup nije poruka konfrontacije Rusiji nego podrška Kišinjevu'
Plenković u Moldaviji: 'Ovaj skup nije poruka konfrontacije Rusiji nego podrška Kišinjevu'

U županiju od 2017. investirano 1,7 milijardi eura EU-ovih sredstava

Takva reputacijska snaga Hrvatske ogromna je šansa u ovome desetljeću, kaže Plenković, koji vjeruje da ćemo u tome razdoblju zaustaviti daljnji odlazak ljudi u druge zemlje i negativne demografske trendove.

"Želim iskazati privrženost Vlade da i dalje pomažemo ne samo ovoj županiji, nego i cijeloj Slavoniji. Ruka partnerstva je tu", poručio je.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako je županija uspjela sačuvati svoju tradiciju i identitet, a danas provodi projekte usmjerene na razvoj svih grana gospodarstva i poljoprivrede te jačanje javne infrastrukture.

Plenković: Nema čelnika u Europi koji smatra da treba obustaviti pomoć Ukrajini
Plenković: Nema čelnika u Europi koji smatra da treba obustaviti  pomoć Ukrajini

Istaknuo je kako je od 2017. godine u županiju investirano 1,7 milijardi eura EU-ovih sredstava, a dokaz pozitivnih trendova u gospodarstvu je i najavljena investicija američke tvrtke "Jabil", koja ovoga mjeseca počinje realizaciju svog proizvodnog pogona u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin.

Realiziramo strateške projekte velike vrijednosti, kao što su Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, sustavi navodnjavanja i novi Gospodarski centar Osječko-baranjske županije.

Važan je i projekt novog osječkog KBC-a, za čiju je projektnu dokumentaciju Vlada izdvojila 35 milijuna kuna, do kraja godine trebali bi potpuno riješiti imovinsko-pravne odnose i dobiti građevinsku dozvolu, kazao je Anušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a