News

Komentari 26

Plenković zadovoljan uspjehom HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković zadovoljan uspjehom HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Potvrda je to da ovdje ogroman broj birača podržava politiku HDZ-a i da će se to reflektirati u rezultatima drugoga kruga izbora, rekao je Plenković

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je posjetio Varaždinske Toplice kako bi pružio podršku stranačkim kandidatima koji su ušli u drug krug lokalnih izbora na području Varaždinske županije.

Plenković je istaknuo da su kandidati HDZ-a ostvarili izvrstan rezultat u prvome krugu, da predano rade i da imaju potporu birača.

„Prošlogodišnji rezultat, a to je bilo prije samo deset mjeseci kad smo na parlamentarnim izborima  prvi put u povijesti osvojili pet mandata u 3. izbornoj jedinici, potvrda je da ovdje ogroman broj birača podržava politiku HDZ-a i da će se to reflektirati u rezultatima drugoga kruga izbora”, naglasio je Plenković.

Izrazio je zadovoljstvo brojnim projektima realiziranim u Varaždinskoj županiji.

„Zadovoljni smo što je ovdje ugovoreno više od 2,1 milijarde sredstava iz EU fondova, a posebno me kao premijera veseli da smo kroz angažman Vlade i sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dosad isplatili 412 milijuna kuna za 33 tisuće radnika u Varaždinskoj županiji”, rekao je.

Kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak naglasio je da je HDZ pobjednik prvog kruga izbora.

„A tako će biti i u drugom krugu, o čemu nam govore brojni pokazatelji”, rekao je Stričak podsjetivši da je u Varaždinskoj županiji HDZ osvojio šest gradonačelničkih i načelničkih pozicija,  HNS- pet,  tri su kandidata bila nestranačka, a po jednog imaju SDP, HSS i Reformisti.

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković zahvalila je Plenkoviću i Vladi na velikim investicijama u Varaždinskim Toplicama, podsjetivši da ukupno ulaganje iznosi više od 366 milijuna kuna.

HDZ-ov Zdenko Đuras, kandidat za gradonačelnika Ivanca Zdenko Đuras, zahvalio je predsjedniku HDZ-a što je u ivanečkom području prepoznao veliki potencijal i mogućnost postizanja dobrih rezultata.

Najčitaniji članci