Obavijesti

News

Komentari 95

Plitvice otvorile vrata: Cijene su niže, stigli su i prvi turisti

Plitvice otvorile vrata: Cijene su niže, stigli su i prvi turisti
1

Cijene ulaznica za ovaj nacionalni park su drastično pale pa tako ulaznica za odrasle košta 50 kuna, za studente 30, a za one od sedam do 18 godina 25 kuna. Mlađi od sedam godina ne plaćaju ulaznicu

VIDEO

S trećom fazom popuštanja mjera otvorili su se i nacionalni parkovi, pa tako i Plitvička jezera. Staze su otvorene, a gosti i djelatnici parka moraju se pridržavati osnovnih mjera zaštite. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Plitvička jezera otvorila vrata posjetiteljima

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

Cijene ulaznica za ovaj nacionalni park su drastično pale pa tako ulaznica za odrasle košta 50 kuna, za studente 30, a za one od sedam do 18 godina 25 kuna. Mlađi od sedam godina ne plaćaju ulaznicu. Ta akcija trajat će do 24. svibnja kada cijena raste. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Otvorili se kafići, škole, međužupanijski prijevoz...

Pokretanje videa...

Nova faza popuštanja mjera 01:12

Od 25. svibnja do 18. lipnja odrasli će plaćati 90 kuna ulaznicu, studenti 55, dok cijena ulaznice za one od sedam do 18 godina ostaje ista - 25 kuna. Isto vrijedi i za mlađe od sedam godina. 

Popustili mjere: Što se sve od ponoći promijenilo u Hrvatskoj
Popustili mjere: Što se sve od ponoći promijenilo u Hrvatskoj

Od 19. lipnja do 12. srpnja karta za odrasle koštat će 200 kuna, za studente 125 kuna, a za djecu od sedam do 18 godina 70 kuna. 

Pojeftinjenje karata je dio kampanje 'Proljeće na Plitvičkim jezerima', rekao nam je ravnatelj Tomislav Kovačević koji je apelirao na goste da kartu rezerviraju unaprijed, a preporučeno je plaćanje karticama. 

- Očekujemo da će idući vikend doći više posjetitelja, a nadamo se da će moći svi uživati u Plitvicama - rekao je Kovačević. 

Posjetitelji jedva dočekali otvorena vrata Plitvica

Nakon dvomjesečne izolacije jedva smo dočekali da se popuste mjere i da možemo otići negdje na izlet, a kako su cijene karata sada jeftine odlučili smo se posjetiti upravo NP Plitvička jezera - rekla nam je grupa studenata, šestero prijatelja iz Zagreba koji su treću fazu popuštanja mjera iskoristili već prvog dana, u ponedjeljak kada su ukinute e-propusnice i kada su uz ugostiteljske objekte vrata otvorili i nacionalni parkovi i parkovi prirode. 

Naime uslijed pandemije koronavirusa Park je po prvi puta u povijesti, u 71. godini od osnutka na duže razdoblje bio zatvoren za posjetitelje. 

Svoje prve goste u ponedjeljak su dočekali s drastično sniženim cijenama ulaznica koja su dio kampanje 'Proljeće na Plitvičkim jezerima' i u narednih dva tjedna ulaznica za odrasle košta 50 kuna, za studente 30, a za one od sedam do 18 godina 25 kuna, dok najmlađi ne plaćaju ulaznicu. Ravnatelj Tomislav Kovačević apelira na goste da kartu rezerviraju unaprijed, a preporučeno je i plaćanje karticama. 

- Danas smo otvorili sustav posjećivanja i četiri ugostiteljska objekta uz uvjete koje je propisao Stožer i HZZJZ. Sukladno trenutnom stanju održavanje socijalne distance bili smo primorani promjeniti programe obilaska. Kreirali smo ih sedam u kojima se ne koristi panoramski vlakić, već se više šeće po prirodi što je i korisno za posjetitelje nakon ove karantene i u obilasku se koriste elektrobrodovi koji sada prevoze upola manje ljudi, njih 50-ak. Djelatnici parka su raspoređeni u parku i usmjeravaju posjetitelje i upućuju ih na mjere. S online prodajom ulaznica smo krenuli u nedjelju, danas je nešto manje posjetitelja, a već prvi veći priljev gostiju očekujemo za vikend. Također smo smanjili i broj posjetitelja, te ih dnevno u park može ući do 6000 - kazao je Ognjen Borčić dodajući da su optimistični i u turističkoj sezoni očekuju veći priljev posjetitelja nakon što se otvore granice. 

Inače Park posjeti do pet posto domaćih posjetitelja dok su ostali inozemni. Vrijeme dok su bili zatvoreni iskoristili su za obnovu infrastrukture Ulaza 1, a mir i tišinu u Parku iskoristile su i životinje, velike zvijeri poput medvjeda, vuka i risa kojima je park prirodno stanište i bez prisutnosti ljudi su se slobodnije kretale i područjem Parka i širem području.  

- Naše kamere su zabilježile značajnije kretanje faune, velikih zvijeri kojima je Park prirodno stanište i snimile su kretanje sve tri vrste, medvjeda, risa i vuka. Možemo se pohvaliti da imamo deset jedinki risa na što smo iznimno ponosni s obzirom da je ugrožena vrsta u Europi, a na ovom području je bio izumro - kaže Borčić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a