Obavijesti

News

Komentari 61

Pljačkaš u kolicima: S novcem u krilu dogurali ga do taksista

Pljačkaš u kolicima: S novcem u krilu dogurali ga do taksista
2

CIJELO VRIJEME JE BLEFIRAO: Muškarcu (35) pomogli su da uđe u banku i izađe iz nje jer je invalid. Uzeo je 50.000 kuna, sjeo u taksi i otišao u Bjelovar. Tamo su ga ulovili

VIDEO

Imam bombu. Dajte mi sav novac ili ću je aktivirati, pisalo je navodno na papiriću koji je muškarac (35) u srijedu poslijepodne pružio djelatnicima Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici.

Radnici su protrnuli. Nisu mogli vjerovati da je u tijeku pljačka, pogotovo što je razbojnik, koji je netom prije ušao, bio u invalidskim kolicima. Nije im uopće bio sumnjiv. Kako ni ulaz u banku nije prilagođen za osobe s invaliditetom, radnici su mu morali pomoći da uđe u poslovnicu. S obzirom na to da je u kolicima, ostali su ga navodno pustili preko reda. Nisu znali za njegov podmukli plan i igru s emocijama koju je razbojnik vjerojatno pripremio.

Šokirani zaposlenici ustali su s radnih mjesta te su počeli skupljati gotovinu koja se u tom trenutku našla u blagajnama. Iako je bio nervozan, razbojnik je pričekao da prikupe novac. Nije htio odati da blefira. Nije ni želio da ostali klijenti primijete što radi jer teško pokretan ne bi uspio daleko pobjeći. Naime, na ulazu u Erste banku ugrađena su takozvana interlocking vrata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

02:07

Nije htio da ga zarobe

Sastoje se od para kliznih vrata i prostorije između. Banke ih koriste kako bi u tom malom hodniku zatvorile potencijalne razbojnike i ne bi im dopustili da izađu. No prijetnja nepoznatom bombom bila je strašnija od pištolja ili puške, jer da ju je imao i aktivirao, stradala bi najmanje četiri čovjeka.

Bankari su vrlo brzo skupili oko 50.000 kuna koje su predali muškarcu. Nije puno dvojio te je pošao prema izlazu. Sve su snimile kamere banke koje su policajcima brzo otkrile koga traže. Kako bi izašao, ponovno mu je pomogao bankar. Postavio je rampu, uhvatio stražnji dio kolica i sigurno ga preveo preko stepenice.

Namjestio mu rampu

- Vidio sam nakratko kad je ulazio i izlazio. Što se zbivalo unutra ne znam. Nisam čuo sirenu niti sam vidio svjetlo alarma - rekao nam je muškarac koji radi u blizini opljačkane banke. Pljačkaš je od Cibonina tornja želio ići na zapad u Ulicu Silvija Strahimira Kranjčevića. Navodno je priprijetio bankaru da mu nastavi pomagati ili će aktivirati svoju “paklenu napravu”. U strahu za goli život odgurao ga je i preko raskrižja. Tu su ih ponovno snimile sigurnosne kamere jednog kafića.

Na njima se vidi kako je pljačkaš mlađi, kratko ošišani muškarac. Na nogama je imao traperice te je bio odjeven u crnu zimsku jaknu. Plijen je držao u krilu. Snimka je otkrila da mu se itekako žurilo jer, iako ga je gurao prolaznik, i on je okretao kotače kolica. Odredište mu je bilo obližnje stajalište taksista u blizini hotela Laguna. Prišao je jednom od vozača te ga pitao može li ga odvesti do Bjelovara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Postavili mu zasjedu

Neslužbeno doznajemo da su se oko cijene dogovorili na stajalištu jer se za međugradske vožnje ne pali taksimetar. Taksist mu je pomogao da uđe u auto, kolica je spremio u prtljažnik i krenuo prema Bjelovaru. U međuvremenu su bankari upalili tihi alarm i sve prijavili policiji. Ubrzo je policija okružila stajalište, no razbojnik više nije bio tamo. Iz krugova bliskih istrazi doznajemo da su vozača uspjeli locirati pomoću GPS-a koji taksisti imaju u autima. Bio je nadomak Bjelovara te su javili kolegama, koji su postavili zasjedu. Zaustavili su taksi te u njemu pronašli razbojnika i novac.

Nitko nije ozlijeđen

Priveli su 35-godišnjaka u postaju na ispitivanje, kao i vozača. Taksista su, nakon što je dao izjavu, pustili da se vrati u Zagreb. Ondje su prevezli i razbojnika. Iz Erste banke su javili kako nitko od radnika i klijenata nije ozlijeđen. Poslovnica će biti zatvorena do idućeg tjedna.

- Banka poduzima sve da se djelatnici što prije oporave od nemilog događaja. Imaju plaćenu psihološku pomoć i oporavak, novčanu pomoć i korištenje plaćenog dopusta - rekli su u banci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...