News

Komentari 3

Opljačkao banku u Opuzenu pa bježao u BiH, našli i dio plijena

Opljačkao banku u Opuzenu pa bježao u BiH, našli i dio plijena

Muškarac je uz prijetnju djelatnicima otuđio više od 47 tisuća kuna, a u trenutku razbojništva u banci je bilo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen

Hrvatska i bosanskohercegovačka policija u ponedjeljak navečer su na području Neuma uhitli muškarca (41) koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno jučer u Opuzenu. 

Muškarac je uz prijetnju djelatnicima otuđio više od 47 tisuća kuna, a u trenutku razbojništva u banci je bilo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen. 

- Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković utvrdili su da je počinitelj ovog kaznenog djela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja kaznenog djela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma, Bosna i Hercegovina - stoji u priopćenju policije. 

S obzirom na to da je muškarac pobjegao sa mjesta događaja, pokrenuta je tjeralica, a u suradnji  Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina, 41-godišnjak je pronađen blizu Neuma. 

Tužiteljstvo BiH tijekom utorka je pretražilo vozilo i objekt gdje se sakrivao osumnjičeni, a pronađen je i veći dio otuđenog novca. 

Osumnjičeni se nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će , biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Najčitaniji članci