Obavijesti

News

Komentari 2

Pljačkaši trgovine zaustavili traku s lijekovima u Belupu

Pljačkaši trgovine zaustavili traku s lijekovima u Belupu
1

Kako bi provalili u trgovački centar KTC u Koprivnici, razbojnici su htjeli prerezati žice nadzornih kamera, no krenulo je po zlu. Prerezali su kabele industrijske zone

VIDEO

Pokušaj pljačke trgovačkog centra KTC-a u petak je otežao isporuku robe u svim Podravkinim tvornicama na koprivničkoj Danici - Vegeti, Juhama, Dječjoj hrani, Danici i Belupu. Zasad nepoznati počinitelji oko 1.30 sati provalili su u skladište KTC-a i navodno pokušali onesposobiti nadzorne kamere kako bi neometano pljačkali. Ne znajući koje im žice “smetaju”, prerezali su kabele što vode do susjedne industrijske zone. Tako su onesposobili SAP, poslovni informacijski sustav, odnosno srce proizvodnje svih tvornica. U KTC-u se u tom trenutku uključio alarm i provalnici su pobjegli.

- Prozvodnja radi, ali onemogućena je distribucija lijekova iz središnjega skladišta. Na žalost, jedan smo dan izgubili. Štetu tek treba ustanoviti, no zacijelo je riječ o nekoliko stotina tisuća kuna. Dobro je da nam je u petak prodaja manja jer roba ne ide na inozemna tržišta. U protivnom bi se šteta mjerila u milijunima - izjavio je u petak oko podneva Stanislav Biondić, predsjednik uprave Belupa, i dodao kako je još preuranjeno govoriti hoće li i oni za nastalu štetu teretiti provalnike u KTC.

Oko 13 sati SAP je proradio i radnici su napokon mogli započeti s normalnim radom, a vozači koji su došli po robu i (ne)strpljivo čekali, mogli su je i preuzeti. Kako je to izgledalo u jutarnjim satima prenio nam je jedan od direktora u koprivničkome Belupu.

- Ne rade svi koji su vezani uza SAP, a takvih je mnogo. U proizvodnji moderniji strojevi ne rade, a stariji su u pogonu. Dio radnika čisti strojeve, neki proizvode pakiraju ručno. Osjeća se nervoza, no ne možemo iz te kože - rekao je naš izvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Mesnoj industriji Danica također je bilo velikih problema zbog rušenja SAP-a pa su se snalazili kako su znali. Vozači kamiona papire su pisali ručno kako ne bi posve izgubili dan, no to je zahtijevalo mnogo više vremena nego što im je inače potrebno. Iako je čelni čovjek Belupa otvoreno kazao da su zbog zastoja u radu izgubili mnogo novca, u Podravki su demantirali da je u njihovim tvornicama pričinjena bilo kakvih materijalna šteta.

- U sektoru informatike vrlo brzo uspostavili su alternativna rješenja pomoću kojih su svi važniji poslovni procesi proradili. Najbitnije je to da će plan proizvodnje biti posve poštovan - priopćio je Vedran Šimunović, direktor Podravkinih Korporativnih komunikacija.

Iako su se pojavile informacije da je proizvodnja, odnosno isporuka robe otežana i u pivovari Carlsberg Croatia, ispostavilo se da to ipak nije bilo točno.

- U nas nije bilo prestanka ili problema s radom SAP-a - kratko je na upit odgovorila Nina Butić Ivanković, direktorica Carlsbergovih komunikacija.

Glasnogovornik koprivničko-križevačke policije, Dražen Laljek, izjavio je da intenzivno nastoje otkriti počinitelja. Nije mogao reći jesu li provalnici ostavili tragove, no kako su uspjeli ući u skladište trgovačkog centra, očekuje se da jesu. U upravi KTC-a nismo uspjeli doznati kolika je materijalna šteta nastala provaljivanjem, ali ni to jesu li jučer imali problema s radom.

- Kako je u tijeku policijska istraga, ne možemo davati nikakve izjave - priopćila je Melanija Zorko, izvršna direktorica za marketing u Grupi KTC.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina