Obavijesti

News

Komentari 25

Ploče: 90% štićenika Doma za starije zaraženo je koronom...

Ploče: 90% štićenika Doma za starije zaraženo je koronom...
1

U odnosu na jučer imamo nažalost povećan broj pozitivnih. Imamo ih 15. To je učinak korisnika doma zdravlja iz Ploča. Nažalost, imamo zaraženu osobu i iz Doma za starije u Dubrovniku, rekao je župan Dobroslavić

VIDEO

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije objavio je kako je oboljelo još 15 osoba od koronavirusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

video vijesti 10-04-2020 01:14

- U odnosu na jučer imamo nažalost povećan broj pozitivnih. Imamo ih 15. To je učinak korisnika doma zdravlja iz Ploča. Nažalost, imamo zaraženu osobu i iz Doma za starije u Dubrovniku - rekao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo kazao je kako je ukupno 88 zaraženih ovom bolešću. Dok je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić rekao je kako je hospitaliziran 31 pacijent.

- Na odjelu infektologije je 16 pacijenata, nalazi se u domu njih 12, a u jedinici intenzivnog liječenja su 3 pacijenta, među kojima je i oboljeli iz dubrovačkog Doma za starije - rekao je Bekić, dodajući da su sad pet liječnika, deset medicinskih sestara i jedan čovjek koja nije zdravstveni djelatnik u samoizolaciji.

- Dvije osobe su kontakti šire obitelji iz Ploča, jedna osoba je štićenik doma za starije in nemoćne u Dubrovniku. Svi ostali su štićenici ili djelatnici doma iz Ploča. Što se tiče Dubrovnika, osoba iz doma za starije je smještena u Opću bolnicu Dubrovnik. Radi se o nepokretnoj osobi, koja je bila u sobi s još jednom osobom, ali je u dobrom općem stanju. Njemu će se danas uzet bris. Još jedna štićenica je sinoć imala temperaturu, danas je prebačena u bolnicu i bit će testirana. Svim djelatnicima koji su bili u kontaktu s dokazano pozitivnim je uzet ili će biti uzet bris. Oni će biti u samoizolaciji - rekao je ravnatelj zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić.

Naglasio je da je pretpostavka da je netko izvana donio virus u Dom za starije Dubrovnik.

Na pitanje uzimaju li se brisevi djelatnicima Doma za starije osobe na otvorenom, Lakić je kazao kako je to nadležnost Doma zdravlja Dubrovnik.

- Imamo jednog pozitivnog zasad. Idemo nekim epidemiološkim redom. Sad uzimamo briseve onih koji su bili u riziku. Nakon toga ćemo vidjeti daljnje mjere. Djelatnici doma trebaju imati zaštitu. Sad ja ne mogu znati tko nosi, a tko ne. Uzeli smo briseve 17 djelatnika doma te troje štićenika doma -  izjavio je Lakić.

- Što se tiče Ploča, još uvijek nije zaražen cijeli Dom za starije. Zaraženo je 90 posto doma - naveo je Lakić.

Vlasnica i još jedan korisnik Doma za starije u Pločama pozitivni su na koronavirus, objavljeno je u subotu na internetskoj stranici Grada Ploča, a još ranije je zaraza potvrđena kod njegovateljice i korisnice, pa su sada ukupno četiri zaražene osobe iz tog doma.

Ostali korisnici doma tijekom noći s petka na subotu evakuirani su i smješteni u dubrovačku Opću bolnicu i dubrovački Studentski dom te im se čekaju rezultati testiranja. 

U četvrtak navečer u dubrovačkoj bolnici hospitalizirana su dva korisnika, kojima se još čekaju rezultati testiranja, a tijekom petka i zaražena korisnica.

- Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije - stoji na stranici Grada Ploča.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...